Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se den nostalgiska samlingen: Christer och Susanne har bilar från fyra olika decennier

/
 • Susanne och Christer Peterson brinner båda för motorer. De har fyra bilar från olika decennier och Susanne har dessutom en Honda Valkyrie.
 • Susanne och Christer Peterson brinner båda för motorer. De har fyra bilar från olika decennier och Susanne har en Honda Valkyrie.
 • I garaget står en Chevrolet Truck Master från 1938, den har fått företagets logga på lacken.
 • Deras senaste köp är en Cadillac Coupe Deluxe från 1941.
 • Deras röda Dodge Coronet från 1957, blänker i solen Till höger om den syns parets senaste köp, Cadillac Coupe Deluxe från 1941.
 • Detaljerna är välbevarade i parets Cadillac Coupe Deluxe från 1941.
 • Christer och Susanne Peterson har samlat bilar från olika decennier. Närmast i bild är deras Chevrolet Chevelle från 1970, den röda är en Dodge Coronet från 1957 och bakom den skymtar parets senaste köp, en Cadillac Coupe Deluxe från 1941.
 • Inredningen är renoverad i originalskick och bilen ser ut som den gjorde när den lämnade bandet.
 • Christer och Susanne Peterson trivs i sin Chevrolet Truck Master från 1938.
 • Även backspegeln har utformats som en dödskalle.
 • Motorcyklar, skotrar och bilar tillhör Susanne Petersons stora intressen och hennes Honda Valkyrie från 1998 är ögonstenen.
 • Tittar man riktigt noggrant så hittar man dödskallar överallt.
 • Tittar man riktigt noggrant så hittar man dödskallar överallt.
 • Susannes Honda Valkyrie från 1998 har dödskallar som tema.
 • Susanne Peterson köpte sin Honda Valkyrie på E-bay från USA. Då var den krockad och i dåligt skick. Efter flera år med renoveringar är den i toppskick.
 • Christer öppnar motorhuven till sin Cadillac Deluxe Coupe från 1941.
 • Christer och Susanne Peterson har samlat bilar från olika decennier. Närmast i bild är en Dodge Coronet från 1957 och bakom den skymtar parets senaste köp, en Cadillac Deluxe Coupe från 1941.

Deras samling är nostalgiskt intressant – fyra bilar från fyra olika decennier. Christer och Susanne Peterson gillar gamla bilar och deras senaste köp är en Cadillac Coupe Deluxe från 1941.
– Det är en fin bil och den är inte alldeles vanlig, säger Christer Peterson och ler.

Annons

Paret hade båda ett motorintresse innan de träffades men när de blev ett par i början av 2000-talet tog intresset fart. Susanne är uppväxt med motorer och motorcyklar i synnerhet.

– Det började när jag var liten. Det fanns motorcyklar, skotrar och allting i familjen, säger Susanne.

Hennes Honda Valkyrie från 1998 är ögonstenen. Dess karaktäristiska dödskallar finns överallt på motorcykeln. De sitter på backspegeln, motorn, skyddet och några av dem har ögon som lyser i rött och grönt.

– Den här köpte vi på E-bay från USA. Den var krockad och vi har gjort en hel del jobb på den, säger Susanne.

De började handla grejer och har genom tålmodig renovering förvandlat den krockade motorcykeln till vad den är i dag. Mc:n tas ut när vädret tillåter och Susanne som gillar fart kommer att köra den på Motorcykelns dag.

– Det är kul att köra något som inte alla har. Jag skulle inte vilja köra en HD som många andra har, säger Susanne.

För dig som loggar in: Efter 27 år är husvagnen färdigpimpad: "Ser inte så många såna här på vägarna"

Susanne får många komplimanger för sin motorcykel.

– De säger: "herregud, du måste ha lagt ner många timmar på att putsa". Men det är min gode vän som gillar att putsa som brukar göra det jobbet, han tycker om det, säger Susanne.

Christer skadade sina handleder vid en olycka för några år sedan och kan därför inte köra motorcykel längre. Så när Susanne tar Hondan tar han en av sina bilar. Det gnistrar till i lacken på parets Cadillac Coupe Deluxe från 1941. Men när man har fyra fina bilar är det inte givet vilken man väljer när det är dags för bilträff.

– Alla måste ju luftas mellan varven men det är känslan som avgör vilken av bilarna vi tar till en träff, säger Christer.

Det finns en bil för alla tillfällen och sinnesstämningar.

– Vår Chevrolet Chevelle från 1970 är en riktig muskelbil. Jag gillar stuket, farten och formen och den är min favorit tillsammans med min motorcykel, säger Susanne.

Deras röda Dodge Coronet från 1957, blänker i solen.

– Under 50-talet inspirerades bilarna från rymdfärder så fenorna har lite rymdkänsla, säger Christer.

I garaget står en Chevrolet Truck Master från 1938, den har fått företagets logga på lacken.

Christer tar en sväng genom Timrå med sin Cadillac Coupe Deluxe. Det är rätt ovanlig modell som tillverkades i ungefär 1700 exemplar. Inredningen är renoverad i originalskick och bilen ser ut som den gjorde när den lämnade bandet. Då kostade den 1675 dollar.

– Man lade ner ett oerhört jobb på detaljerna. Utformningen av hastighetsmätaren och klockan är densamma och man ser att det ligger mycket arbete bakom det. Man åker verkligen bekvämt, säger Christer.

Cadillacen drar ögonen till sig och Christer gillar uppmärksamheten – som blir en del av upplevelsen. Den rullar mjukt på vägen, himlen är blå och vårens första varma dag är här.

– Det är alltid speciellt att ta ut bilen på första svängen, säger Christer.

Paret njuter av att finåka och att besöka träffar och utställningar. Där träffar de likasinnade som de delar nostalgi och kunskap med.

– Det blir en fin gemenskap och mycket prat kring bilarnas skick, vad man har gjort med bilarna och hur folk har hittat olika grejer, säger Christer.

Det är mycket motor i parets liv men de ledsnar inte – det kan till och med bli fler bilar i garaget så småningom.

– En Hot Rod skulle vara kul att ha, säger Christer och ler.

I sommar väntar bilträffar i bland annat Ronneby, Västerås, Varberg och Rättvik och förstås alla träffar i närområdet.

– Först ut i kalendern är cruisingen i Timrå, säger Christer.

TV: Hillbillys i Timrå lockade både läckra bilar och människor: "Bästa cruisingen i Västernorrland"

Mer läsning