Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se vår reporter testa sommarens nya fluga – Hoverboarden: "Jag kommer slå mig"

På en bräda med två hjul, utan något att hålla sig i – så rullar allt fler barn och ungdomar fram. Hoverboarden sägs vara sommarens fluga.
– Det är riktigt roligt, man bara flyger fram och chillar, säger Noel Enheim.

Annons

Det ser svårt ut för den som aldrig har provat på att köra en Hoverboard. Men Noel Enheim försäkrar att med bra balanssinne och starka benmuskler är det ingen konst alls.

– Jag övade i några minuter inomhus när jag fick den. Sen så lärde jag mig hur man skulle göra rätt fort. Nu behöver man inte ens tänka på att hålla balansen, man bara kör, säger Noel Enheim.

Hoverboarden kostar runt 3000 - 4000 kr

Hoverboarden började synas på gatorna i USA för ett par år sedan, men redan 1967 förekom en liknande sak i science fictionboken "The Hole in the Zero" . I storfilmen "Tillbaka till framtiden" från 1985 syntes flygande hoverboards och därifrån kom idén till den moderna Hoverboarden som har blivit en allt vanligare syn på gatorna.

– Jag brukar köra med den till skolan och till kompisar. Vi kör ibland även på rasterna, men det är lite jobbigt eftersom de som inte har en vill prova min hela tiden, sgäer Noel Enheim.

Behöver man tänka på något innan man ställer sig på brädan?

– Ja, om man är ny på det så bör man hålla i någon när man kör första gången. Men sen är det lätt och väldigt kul, säger Noel Enheim.

Mer läsning