Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se världsstjärnans hälsning till eleverna på Engelska skolan

Förra året drog de in strax över 18 000 kronor till Barncancerfonden. I år samlar de in pengar till utsatta barn och ungdomar i världen – och de fick extra motivation när Måns Zelmerlöv skickade en personlig hälsning till skolan. – Det är roligt att pengarna går till de som behöver dem, säger Catalina Rojas-Martinsson, en av eleverna på Engelska Skolan.

Annons

Engelska Skolan i Sundsvall har gjort en tradition av att anordna insamlingar där pengarna går till välgörenhet.

Förra året var det Barncancerfonden som var mottagaren av drygt 18 000 kronor. I år samarbetar de med Zelmerlöv och Björkman foundation där pengarna till utsatta i världen för att ge dem bättre förutsättningar i livet.

– Vi har jobbat med den här grejen i ett par veckor nu. Elverna och lärarna har gjort målningar och armband som vi auktionerar ut, och så säljer vi fika, säger Pieter Strijdom, en av de ansvariga från skolan.

Efter att elevernas insamling börjat fick de en personlig hälsning från stjärnan Måns Zelmerlöv som är grundare av organisationen som skolan samarbetar med.

Något som eleverna tog emot med glada miner.

– Det var roligt att han hälsade till oss, säger fjortonårige Petrus Sundling.

Armband som elver gjort såldes under välgöernhetsinsamlingen.

Under fredagseftermiddagen var det dags för auktion av målningar som eleverna och lärarna har gjort, samtidigt som det fanns möjlighet att köpa fika för de som var hungriga. För eleverna fanns också chansen att kasta en papperstallrik toppad med grädde på en av lärarna - något som var mycket uppskattat.

– Det är jättekul att samla in till de som behöver det, och det är kul att de går till de som behöver det, säger Catalina Rojas-Martinsson, en av eleverna som var på plats under fredagen, innan hon fortsätter skrattandes:

– Och så var det kul att kasta grädde på lärare.

Jaclyn Kenney offrade sig och agerade måltavla för elevernas gräddtoppade papperstallrikar.

Hur mycket pengar skolan lyckades samla in i år vet de inte, men de hoppas på att det det blir liknande resultat som förra året.

– Det går jättebra just nu och förra året så drog vi in massa pengar den sista dagen. Det är många föräldrar som vill köpa det eleverna gjort, säger Pieter Strijdom.

Det här är Zelmerlöv och Björkman foundation

Grundat av Måns Zelmerlöv som också är ordförande tillsammans med förre tennisstjärnan Jonas Björkman som är vice ordförande. Syftet är att verka för bättre förutsättningar för utsatta barn och ungdomar runt om i världen. Hör Måns Zelmerlöv och Jonas Björkman berätta mer om organisationen här.

Mer läsning