Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexbutikens kunder förvånar ägaren: "Många är 70 år och uppåt"

Ernst & Maria kärleksbutik har haft öppet i drygt ett år. Under året är det en särskild sak som överraskat ägaren Pernilla Hedberg mest. "Jag har en stor kundgrupp i 70-årsåldern och uppåt", säger hon.

Annons

Den 12 juni förra året, öppnade Ernst & Maria kärleksbutik på Trädgårdsgatan i Sundsvall och den 27 juni i år, hade de sin ettårsfest. Butiken säljer olika sexleksaker, hjälpmedel, oljor och presenter. Det som förvånat henne mest under året som gått är vilka kunder hennes butik lockar till sig.

– Jag har en stor del äldre kunder, vilket är jättekul, men förvånande. Den första eventkvällen för grupper som vi bokade var för PRO-damer, säger Pernilla Hedberg.

Läs mer: Ny sexbutik i Sundsvall

Det var inte riktigt en kundgrupp hon förväntade sig innan hon öppnade sin butik.

- Innan jag öppnade hade jag lite fördomar kring vilken grupp av människor som handlar i en butik med sexleksaker och hjälpmedel. Jag tänkte att den åldersgruppen möjligvis kunde vara mellan 30-50 så jag blev överraskad när jag insåg att många av mina kunder är 70 år och uppåt. Men som några sa till mig, det är större utrymme att utforska sexlivet nu, när till och med barnbarnen klarar sig själva.

Pernilla Hedberg har haft sin butik öppen i ungefär ett år.

Pernilla Hedberg har tidigare arbetat på Vuxenvideo, vilket hon gjorde i två år. Där märkte hon inte av samma trend som på sin egen butik.

– Jag hoppas att det beror på att de känner förtroende för mig. Jag har försökt att göra butiken så öppen och så bekväm att handla i som möjligt, säger hon.

Läs också: Här är länets kåtaste kommun: "Är inte rädda för att experimentera"

Hon ser glatt tillbaka på det gågna och säger att affärerna har gått bra.

– Det är fantastiskt att jag kunnat hålla i gång ett år, men jag känner fortfarande skräckblandad förtjusning. Det är kul, men jag tänker fortfarande "Kan det här funka, klarar jag av att ha en egen butik?" Det har gått bra, man måste våga chansa ibland, säger Pernilla Hedberg.

Läs också: Vuxenvideos ägare hittade himlen i Sundsvall

Mer läsning