Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista belöningarna till Nathalies minne

/
  • Kajsa Engman med dottern Leia i famnen var både förvånad och glad när hon tog mot priset för Kvartersteaterns räkning, av ane och Kjell Rönnqvist, föräldrar till Nathalie.
  • Jane och Kjell Rönnqvist, föräldrar till Nathalie som för sista gången delade ut belöningar från Nathalie fonden till eldsjälar som jobbar med ungdomar.

I Opalen i Kvissleby var det sista gången som belöningar delades ut från Nathalie Rönnqvist Fonden. Detta under fredagskvällen belönades människor som uträttat och uträttar något bra för barn och ungdomar

Annons

– Fortsätt att vara eldsjälar, för ni behövs, sade Jane Rönnqvist, mamma till den mördade Nathalie.

Mordet inträffade för sex år sedan. En fasansfull upplevelse som satt spår i Jane och Kjell Rönnqvist, föräldrar till Nathalie. Men i stället för hat, så instiftades fonden och förlåtelse är det som präglat verksamheten.

Det var en välfylld lokal med människor i olika åldrar som med spänning satt och väntade på årets utmärkelser. Innan dörrarna öppnades till salongen, så minglade man utanför till smak och dofter av pepparkakor och glögg.

Fyra priser blev det. Först upp på scenen var Berit Karlsson, som var där för att ta mot priset som Roger Kangas fick. Han kunde själv inte närvara. Sedan blev det Rolf Bredberg, som fick sitt pris för det arbete han lägger ner inom ungdomsverksamheten hos Njurunda SK.

Peter Günther fick pris för sitt arbete med elever i Nivrena skolan. Och till sist var det Kvartersteatern som fick 10 000 kronor för sitt arbete. Priset hämtades av ledaren Kajsa Engman, som blev både förvånad och glad.

Utöver prisutdelningen så bjöds det på underhållning av bland annat Njurundarevyn som lockade fram många skratt.

Mer läsning

Annons