Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista kvällen på kårhuset – nya lokaler i Grönborg till hösten

Till hösten flyttar Studenternas kårhus till nya lokaler. På lördagskvällen har man en stor utflyttningsfest i de nuvarande lokalerna och både nya och gamla studenter förväntas komma.

Annons

På lördag är det sista kvällen på Sundsvalls studenters kårhus. Under nästa termin kommer verksamheten att huseras i Åkroken, Grönborg. Christian Hansson som är VD för verksamheten förklar att det bland många studenter och personal funnits en önskan om att få nya lokaler, men att man inte lämnar de gamla lokalerna utan visst vemod.

Läs mer: Här är planerna för nya universitetet

– Vi har hållt till här sedan 1989 och det blir ju ganska många år det. Det är en speciell byggnad med fantastiska salar, väldigt vacker. Nästan en lite kunglig känsla med alla guldmålningar och dylikt. Man blir lite nostalgisk bara man kliver in i lokalen, säger han.

Christian Hansson berättar att de nuvarande lokalerna inte varit helt optimala, då de stundvis känns lite för stora, för att driva den här typen av modern kårverksamhet i.

– Blir det mycket folk har vi nästan fått gå upp en våning och det har personalen inte räckt till alla gånger. Nu flyttar vi till mer moderna lokaler vilket jag tror framförallt kommer uppskattas bland personal. Den moderna tekniken underlättar arbetet och vi kommer få kortläsare och nya öltappar – det kommer att göra en stor skillnad för personalen.

De nya lokalerna är fortfarande en byggarbetsplats, men man har varit på studiebesök och inspekterat och Christian Hansson berättar att man redan nu kan bilda sig en uppfattning om hur det kommer att bli när man drar igång där till hösten.

Läs mer: Vill göra kårhuset till ungdomens hus

Man räknar med stor uppslutning under kvällen. Det nya regelverk man har att förhålla sig till gör att man inte når upp till besöksantal från fornstora dagar då man kunde ta emot över sexhundra gäster, men åtminstone ett par trehundra räknar man med att få in. Delvis på grund av att det nu är sista kvällen, men också för att man brukar ha stor uppslutning vid sista tillfället innan sommaruppehållet. Man öppnar kvällen till ära portarna något tidigare än vanligt – klockan åtta istället för som normalt vid tio.

Läs mer: TV: Ett nytt kvarter – för 300 miljoner kronor

– Det har varit mycket tidigare studenter som hört av sig och velat vara med och arbeta idag. Vi har ju ingen bekantskap med dem sedan tidigare, men det är väldigt roligt att de kommer. De får berätta om hur det gick till förr på kårhuset och det blir ju ett bra avsked.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla nuvarande och tidigare studenter som har varit med här genom åren. Alla ideella arbetstimmar som lagts ned. Det är verkligen uppskattat!

Mer läsning

Annons