Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöräddningssällskapet: "Vi räddar liv – sluta skräpa ner och förstöra för oss"

"Kanske inte alla vet att vi arbetar ideellt? Att vi räddar liv? Att vår vision är att ingen skall omkomma vid rikets kuster, insjöar eller vatten däromkring?"
Det skriver Sjöräddningssällskapet i ett facebookinlägg och riktar en allvarlig uppmaning till allmänheten.

Annons

Bild: Sjöräddningssällskapet

Sjöräddningssällskapet har haft verksamhet i Sundsvall under många år. Tack vare sponsorer och bidragsgivare samt frivilliga krafter, har man haft möjligheten att under ett par års tid bygga ett stationshus som finns beläget vid Alviks småbåtshamn på Alnö. Sjöräddningsstationen drivs av frivilliga sjöräddare. Men nu har andra börjat hänga kring anläggningen – och det har lett till problem.

Bild: Sjöräddningssällskapet

Så här skriver Sjöräddningssällskapet på sin facebooksida:

"Det är tråkigt när folk tar sig friheten att inte bara helt fritt utnyttja det som vi byggt upp, utan även tar sig friheten att slänga fimpar i mängder, tuggummin som spottats ut på altangolvet och satt sig fast (som sedan kletar fast på vår livräddningsutrustning), ölburkar som lämnas på borden, McDonalds skräp på parkeringen med mera med mera. Folk har även tagit sig tid att rista in könsord i våra bord samt diverse namn. Vi får i princip varje gång vi kommer till vårt stationshus börja att städa upp skräp som andra spridit omkring sig vid vår stationsbyggnad. Ibland parkerar folk på våra parkeringsplatser trots att det står parkering förbjuden – bli inte förvånad om du blir inparkerad ifall vi måste åka på utryckning."

Bild: Sjöräddningssällskapet

Nu vill Sjöräddningssällskapet uppmana allmänheten till att inte skräpa ner eller göra åverkan på annans egendom.

Läs också:

Satt fast i kapsejsad segelbåt i två timmar – tonårsflicka räddad efter stort pådrag

Det handlar om att göra nytta – inte tjäna pengar

Mer läsning

Annons