Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska fan till att vara teaterdirektör...

Tomas Melander, som är chef för Teater Västernorrland, är inte nöjd.
Det blev inget scenhus - och framtiden är oviss.
Nu agerar styrelsen för teatern snabba insatser som ger teatern ändamålsenliga lokaler.

Annons
1991 blev Sundsvalls värdkommun för Teater Västernorrland.
Sedan dess har vi hållit till i provisoriska lokaler, säger Tomas Melander.
1998 började kommunen jobbat med allt mer detaljerade förslag på ett nytt scenhus.
Av detta blev det ingenting. Där scenhuset skulle byggas var marken så förorenad att hela projektet gick i graven, efter en lång och infekterad debatt.
Situationen är förfärlig och teatern har blivit ett slagträ i debatten. Det enda som står kvar efter allt är ruiner och jag känner mig väldigt förtvivlad. Sundsvall har en av landets största länsteatrar, men vad ska vi med en teater om vi inte har bra lokaler?
Styrelsen för Teater Västernorrland träffades i fredags, och det fanns bara ett ärende på dagordningen: Teaterns framtiden utan det nya scenhuset.
Vi måste visa att vi ger chefen och personalen vårt stöd, och teatern har ett arbetsmiljöproblem som måste lösas. Därför är det absolut nödvändigt att teatern får nya ändamålsenliga lolaler så snart som möjligt, säger Bertil Lindström (m), Sundsvalls kommuns representant i styrelsen.
En skrivelse ska gå i väg till två av teaterns tre huvudmän, och det är landstinget Västernorrland och Sundsvalls kommun, där man kräver handling.
Och vi vill inte ha något långrotande. Nu måste kommunen jobba med fart och tempo och på bred front för att hitta en god lösning på lokalfrågan, säger han.

Mer läsning

Annons