Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalhus i Nolby får ny ägare – HSB säljer 280 lägenheter

/

Nu byter lägenheterna på Toppstigen, Trastvägen och Nya vägen i Nolby ägare igen.
Företagaren Anders Granström, Sundsvall, har köpt husen av HSB.

Annons

Genom sitt bolag Kraften Invest tar han över de nära 280 lägenheterna på onsdag, den 1 juli. Hyresgästerna har blivit informerade om ägarbytet.

– Jag tycker att området i grund och botten har fina förutsättningar. Det ligger fint till, nära naturen, men också nära nya E4 och nära stan, säger Anders Granström.

Han har jobbat med företag i många branscher, och fastigheter är en av dem.

– Jag köpte ju husen på Norrmalm, nära Statoil, för många år sedan och byggde om och rustade upp dem totalt. Sedan har jag haft flera fastigheter i Stockholm som jag också utvecklat, jag gillar sådana projekt, säger han.

Han tycker att området i Nolby är lagom stort. Att det är så samlat på en ganska liten yta gör det också lättare att förvalta.

HSB köpte husen på Toppstigen, som då var en ökänd adress, under hösten 2011. Detta efter att den förre ägaren gått i konkurs.

Året därpå blev man ägare till husen på Trastvägen med 63 lägenheter och Nya vägen med 112 lägenheter, de ingick i HSB:s köp av fastighetsbolaget Nordeken.

HSB hade stora ambitioner med området, men har inte riktigt haft all den kraft och tid att lägga ner på det arbete som hade behövts.

Förra hösten berättade ST att området då hade 60 tomma lägenheter, de flesta för att de var i stort behov av renovering. I dag är läget bättre, men en hel del arbete återstår.

– Vi säljer nu för att Nolby-området inte riktigt är vad våra medlemmar efterfrågar, vi har också väldigt få medlemmar där, säger Anders Wallner, vd för HSB Hyresrätt.

Anders Granström säger att han ska fortsätta det upprustningsarbete som HSB har påbörjat för att skapa en trivsam miljö.

– Vissa delar är eftersatta, bland annat så är det ungefär ett 30-tal lägenheter i området som står tomma nu och som måste renoveras för att kunna hyras ut. Det arbetet ska påbörjas så snart som möjligt, säger Anders Granström.

Mer läsning

Annons