Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpt jakt på fler fartsyndare

/

Nu ska fler fortkörare åka fast i Sundsvall.
Trafikverket sätter upp nya fartkameror och uppdaterar tekniken i alla gamla.
Polisen kommer att få betydligt fler - och skarpare - bilder på fartsyndarna

Annons

I förra veckan skrev Dagbladet om Trafikverkets planer på att sätta upp tolv nya hastighetskameror på E 14 i Ånge, mellan Torpshammar och länsgränsen mot Jämtland.

Nu följer Sundsvall efter.

– I höst ska vi montera upp fem fartkameror på en åtta kilometer lång sträcka mellan Bergsåker och Kovland, säger Gabriella Gulliksson, målstrateg på Trafikverket.

Dessutom får nya E4 genom Njurunda en ny fartkamera vid Myre.

Syftet är att förbättra trafiksäkerheten och minska antalet olyckor genom att få ned hastigheterna och sätta åt trafiksyndarna.

Men de sex nya kamerorna är bara en del i satsningen. Alla de gamla hastighetskamerorna ska också bytas ut. Tio kameralådor som nu står efter E4 i Njurunda och på E14 mellan Matfors och Sundsvall ska få ny teknik.

– Vi byter ut nätsystemet på allihop, säger Eva Lundberg på Trafikverket.

Den stora skillnaden för bilisterna - och polisen - är att bildkvaliteten kommer att bli mycket bättre. Tidigare har två tredjedelar av fortkörarna som fastnade på bild kommit undan, bland annat på grund av att bildkvaliteten har varit så dålig att förarnas identitet inte har kunnat säkerställas.

Men nu blir kvaliteten alltså mycket bättre, och fler fartsyndare kommer att kunna bötfällas. Det glädjer Trafikverket och polisen.

– Vi får nya prylar och bättre bilder, säger Anders Drugge på Rikspolisstyrelsen i Kiruna.

Mer läsning

Annons