Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesmäll för Lasse på torget

/
  • —Det är första gången något sådant här händer mig så jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig. Vi får se vad mina revisorer kommer fram till nu när de går igenom alla papper, säger Lars Hallberg.

Lasse på torget ska betala 657 644 kronor i inkomstskatt och moms för år 2004. Dessutom tillkommer arbetsgivaravgifter. Det menar Skatteverket i sitt beslut efter en revision av den enskilda firman.

Annons
I november i fjol slog polisen och skattemydigheten till emot firman. Nu presenteras revisorernas granskning i form av ett beslut om att firman Lasse på torget är skyldig att betala cirka 700 000 kronor till Skatteverket. I beslutet konstateras att ägaren Lars Hallberg redovisat en krymt verksamhet, det vill säga att såväl intäkter som kostnader saknas samt att redovisningen är så bristfällig att den inte kan ligga till grund för beskattning. När det gäller kontantförsäljningen från både torget och butiken på Fredsgatan finns ingen som helst ordnad redovisning enligt Skatteverket. Klumpsummor ska ha redovisats med angivande av en viss tids försäljning och ibland har det funnits stora kassaunderskott som senare rättats till utan underlag.
Skatteverket har i sina beräkningar ändrat firmans taxerade förvärvsinkomst från 130 800 kronor till 644 600 kronor. Revisorerna har också kommit fram till att 115 000 kronor ska ha utbetalats i svarta löner samt att arbetsgivaravgifterna som ska betalas på dessa löner uppgår till 31 990 kronor.
Firmans ägare Lars Hallberg tycker inte att det är någon idé att spekulera i vad resultatet av detta kommer att bli.
Ernest och Young som är mina revisorer fick tillbaka papperen från Skatteverket för ungefär två veckor sedan och håller nu på att göra en granskning utifrån vår sida, säger Lars Hallberg.
Enligt honom kan det ta lång tid innan ärendet är utrett.
Efter vad som sagts till mig räknar jag med att det kan ta två år innan vi vet var det här hamnar. Den här dialogen har inte ens satt igång än. Något är fel, det vet både jag och Skatteverket men jag kan inte gå in på det mera i nuläget. Allt jag vet är att det här kommer att förändras, säger Lars Hallberg.
Under tiden fortsätter han att driva sin firma som vanligt.
Man har bara två alternativ i det här läget, antingen slår man vantarna i bordet och ger upp eller så fortsätter man för att reda upp det hela.

Mer läsning

Annons