Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidläger mitt i sommaren

/
  • Hur tränar man skidor på sommaren då? Jo, ett vanligt sätt är att springa på en myr, för att få kämpa lite utan att sprina fort. Något som ungdomarna på Stockviks sommarskidläger fick prova på. Efteråt fick Elin Sundberg spolas av med slang för att få bort all lera från kläderna. Bakom väntar Dennis Bufvers på sin tur i tvätten.
  • Juniorerna från Stockviks skidförening har hållt i ett skidläger på tre dagar med ungdomarna från sin egen förening och de inbjudna ungdomarna från Njurunda skidklubb. Det är inte bara skoj och lek. Vill man vara bra skidåkare gäller det att träna hårt.
  • Det är inte bara skoj och lek. Vill man vara bra skidåkare gäller det att träna hårt. Gustav Nystedt och Carl Andersson, 12 år, kämpar med situpsen.
  • Dennis Bufvers skölja av sig den värsta leran från kläderna i bäcken.
  • För att få bort den värsta leran efter träningen på myren tog Dennis Bufvers och Elin Sundberg ett besök i bäcken.
  • Elin Sundberg torka bort leran ur Dennis Bufvers öra efter fotbollskamp på en myr. Bakom står Mårten Vänn.

Stockviks skidförening har för första året hållit ett sommarskidläger. Förutom barn från den egna föreningen var ungdomar från Njurunda skidklubb inbjuden. I juniorernas regi har det blivit hårdträning, men också skoj och lek.

Annons
Skidläger på sommaren kanske låter konstigt, men även om det är en säsongsrelaterad sport så måste skidåkarna hålla sig trimmade hela året. Fitness, löpning, situps, armhävningar, rullskidor och åkövningar är bara några av momenten som juniorerna från Stockviks skidförening låtit ungdomarna uthärda.
Lägret har varit i tre dagar och det är vi juniorer som varit ledare. Det är första året vi har ett sådant här läger, men vi hoppas att det blir fler, säger junioren Amanda Mattsson.
Sammanlagt 21 ungdomar mellan 8 och 15 år från Stockviks skidförening och Njurundas skidklubb har varit med och kämpat.
Elin Sundberg från Njurunda har åkt skidor sedan hon var fyra år. Hittills har hon vunnit två tävlingar men kommit tvåa ganska många gånger. Hon håller med om att det känns lite konstigt att träna skidåkning på sommaren, när man ska springa i stället för att åka, men hon tycker att lägret varit jätteroligt.
Vi har lärt oss mycket. Till exempel att man ska gå med höger arm och vänster fot samtidigt när man går med stavar och i går fick jag prova att åka rullskidor för första gången, säger hon.
Vilket moment som varit det roligaste är barnen rörande överens om.
Jag tror inte att det har varit något läger där man får bada lerbad förut, säger Mårten Vänn, 9 år från Stockvik.
Lerbadet som Mårten refererar till är ett av de sätt som juniorerna använt sig av för att blanda lek med nytta. För att få upp bra puls utan att behöva löpa snabbt har ungdomarna fått springa på en myr.
Det är roligt för barnen och det blir tungt att springa. Det är jättebra träning, säger Amanda Mattsson.
Och förutom träningen tycker hon att lägret har en annan positiv effekt.
Det är bra att de yngre får se oss och vi dem. Det blir sällan annars när vi är på läger och tävlingar. Och så tror jag att det kan vara roligt med lite yngre tränare.

Mer läsning

Annons