Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrivlust och zumba på Jills veranda i Lörudden

/

För tredje året i rad ordnar Jill Taube skrivardagar i sitt sommarhus vid havet i Lörudden.
– Att dansa och skriva är livet, säger hon.

Annons

I den lilla röda stugan med vita knutar längs Löransvägen erbjuder Jill sina kurser. På baksidan ligger ett par gäststugor och en stor veranda.

– Det är här på "Jills Veranda" vi sitter och skriver ljumma sommarkvällar. Läser texter för varandra och låter kreativiteten få utrymme, säger hon.

I år kryddas Jills skrivkurser med fysisk aktivitet både på för- och eftermiddagarna.

– Vi går historiska inspirationspromenader på morgnarna och sedan kan det bli ett zumbapass eller linedance på verandan.

En kväll under veckan tillbringar skrivgruppen hos Jills granne tillika konstnär Lisbeth Malm – de tittar på hennes konst, dricker vin och äter ost.

– Jag vill att det ska bli en helhetsupplevelse. "Skrivdagarna vid havet" började som en rolig grej. Jag är en glad skribent och en wanna-be-författare, säger Jill.

Hon är psykiatriker och beskriver sig själv som en dansande doktor. Hon är uppvuxen i Sundsvall men bor i Stockholm där hon jobbar med att kroppen och själen ska må bra.

– Dans är lika bra medicin som läkemedel, säger Jill.

Hon är utbildad zumbainstruktör och har läst flera skrivarkurser på Poppius journalistskola i Stockholm.

Skrivardagarna är vecka 24 och 26. Vill man endast dansa så är det bara att kliva in på Jills veranda när hon kör drop in-pass med zumba gold och linedance. Vill man veta när passen är, så kan man gå in på facebooksidan "DansSteget Sommar på Jills Veranda Löran".

Mer läsning

Annons