Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog man på dansgolvet på E-street – döms för misshandel

Mannen slog en yngre man på dansgolvet på E-street i somras. Nu döms han för misshandel.

Annons

En man i 55-årsåldern har dömts för en misshandel av en annan man i 20-årsåldern på krogen E-street i slutet av augusti förra året. Den unga mannen berättar i tingsrätten att han blev slagen på dansgolvet efter att tumult uppstod.

Han berättar att det var ett två hårda slag som han skadades av. Dagen efter åkte han till tandläkaren som hittade två käkfrakturer, en mitt på hakan och en på vänster käkben. Han berättar att han var tvungen att ha en käkställning i fyra veckor där han knappt kunde äta fast föda, sova eller arbeta och att det var den värsta månaden i hans liv.

Den åtalade mannen säger att han har en minneslucka och att han inte minns vad som hände men att det låter osannolikt att han skulle slagit den unge mannen.

Tingsrätten anser att målsägandes berättelse är trovärdig då den även stöds av ett vittne på dansgolvet. Men de anser också att det inte är tillräckligt utrett att det handlade om mer än ett slag.

Mannen döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska även betala skadestånd på drygt 12 000 kronor till den unge mannen.

Mer läsning

Annons