Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärtan ignorerades – nära att få benen amputerade

En äldre kvinna ska ha varit nära på att bli tvungen att få båda sina ben amputerade som en följd av bristande vård på hennes servicehem. Detta enligt hennes son, som nu har gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Annons

Enligt sonen ska hans mamma, som lider av afasi, ha uttryckt lidande under en tid, vilket personalen i sin tur negligerat.

Så småningom, en dag i januari, larmade sonen personalen, sedan de märkt att kvinnans underben var blått och kallt, samt att några tår var svarta.

En vecka efter detta gjordes en lårbensamputation.

I slutet av november var händelsen på väg att upprepas. I anmälan skriver sonen att hans mor visat på smärta i sitt friska ben. Hon ska ha grimaserat och gråtit, vilket sonen påvisade för en sköterska.

Sköterskan ska än en gång inte ha förstått allvaret och menat att det i princip räckt att massera kvinnans ben. Sonen lyckades ändå intala sköterskan att kontakta sjukhuset.

Väl där akutopererades hon och sonen fick veta att risken fanns för en ny amputation. Detta ingrepp slutade med att kvinnan kunde behålla benet.

Anmälan ligger nu på IVO:s bord.

Mer läsning

Annons