Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smet från poliskontroll och krockade med bil i rondell efter körning i mötande körfält – misstänks för flera grova brott

Under onsdagsförmiddagen utförde polisen i Sundsvall trafikkontroller i Bergsåker. En bil som vinkades in struntade dock i polismans tecken och gasade i stället på. Färden slutade med en avåkning i rondellen strax efter och en krock med en annan bil. Nu misstänks han för en rad brott.

Annons

En man i 50-årsåldern körde vid tiotiden på onsdagsförmiddagen på den väg i Bergsåker där polisen stannade fordon för att kontrollera att alla efter sträckan följer alla trafikregler.

Men när polisen vinkade in en av bilarna ska föraren, en man i 50-årsåldern, ha gasat på i stället för att stanna och köra in. Mannen ska dessutom ha fortsatt färden i fel körfält och därmed kört mot mötande trafik.

Foto: Fredrik Sandberg

Mannen fortsatte i full fart efter vägen tills han kom till rondellen där han körde av vägen och därefter in i en mötande bil.

Läs även: Flydde från trafikkontroll i Bergsåker – krockade med annan bil

En polispatrull körde efter. Föraren är nu misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons