Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är Henrik Gradin på plats – Sundsvall Hockeys nya tränare om sin tuffa stil: "Jag är väldigt krävande"

När Sundsvall Hockeys nya tränare Henrik Gradin kommer på plats nästa vecka är det med nya fräscha ögon och energi. Och strategin inför kommande säsong är tydlig. "Alla ska jobba för varandra", säger han.

Annons

Det är en taggad tränare som nästa vecka ansluter till Sundsvall Hockey. Henrik Gradin presenterades som lagets nya tränare i våras men har hittills inte sett så mycket av spelarna.

– Vissa har jag aldrig sett spela och har ingen bild av dem sedan tidigare. Men jag tror att det kan vara positivt att komma in med nya ögon och bilda vår egen uppfattning om varandra. Det ska bli inspirerande, säger han.

Sundsvall Hockeys nya tränare Henrik Gradin kommer till laget med nya ögon.

Nu befinner han sig hemma i Örnsköldsvik med familjen men han kommer snart att ha sin bas i Sundsvall.

Läs också: Östersund fick nej – Gradin valde Sundsvall

Han beskriver valet att bli klubbens tränare som naturligt och han har de senaste säsongerna varit assisterande tränare i Modo.

– Jag kommer in med positiv energi och jag kräver mycket. Jag är en väldigt krävande person samtidigt som spelarna kan kräva enormt mycket av mig också. De ska kräva att jag är fullt fokuserad på träningarna och att de får möjligheterna av mig, säge Gradin.

Att alla ska spela för alla är något han återkommer till och han lägger stor vikt på att laget ska jobba för varandra. Något han tar med sig från bakgrunden som juniortränare.

– Det spelar ingen roll om man är 16 eller 32 år, det krävs samma jobb. Sen ska vi kunna garva och tjafsa i omklädningsrummet och när vi reser. Men på isen har vi ett jobb att utföra och vi ska ha en tydlig spelidé.

Läs också: Gradin om Sundsvalls kris: "Det är ju inte positivt"

Sundsvalls Hockey har ett tufft ekonomiskt läge och gjorde ett minusresultat på 3,1 miljoner kronor efter förra säsongen.

– Det är inte roligt och ger inte det bästa utgångsläget. Men det är inget jag kan göra något åt. Vi får göra det bästa sportsliga resultatet vi kan med de medel vi har. Det gör också att vi kan ge fler chanser till yngre spelare och det gynnar juniorerna i den egna verksamheten. Det kanske kan komma något gott ur det ändå.

Just nu håller Sundsvall Hockey som bäst på att bygga säsongens lag. Under måndagen presenterades nyförvärvet och forwarden Sebastian Manberg som lämnar Kiruna för Sundsvall.

Läs också: Sundsvall Hockey värvar målskytt: "En skicklig forward"

Enligt Henrik Gradin kommer fyra-fem nya spelare till att presenteras under veckan.

– Med ett annat utgångsläge hade vi kunnat titta efter fler spelare utifrån. Men vi får anpassa oss och göra det bästa av läget. Vi kommer att i alla fall ge fyra-fem juniorer chansen att visa vad de går för, säger Henrik Gradin.

Laget ska nu ta sig an Hockeyettan Norra.

– Det är enormt tuff serie men det ska bli en inspirerande start. Vi ska, som många andra tränare också säger, spela en fartfylld och anfallsrik hockey, säger Gradin.

Läs också: Sundsvall Hockey rör om i styrelsen: "Ordnad ekonomi är högsta prioritet"

Mer läsning

Annons