Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kommer årets influensa

/
  • Karin Nymark tar chansen och vaccinerar sig mot influensan när det är öppet hus på vårdcentralen. Eftersom hon är mer än 65 år kostar det bara 70 kronor - det är ofta de äldre som drabbast värst när influensan kommer.
  • Olof Nymark tar det säkra före det osäkra och vaccinerar sig mot influensan, efter att han åkte på en långvarig släng av den för ett par år sedan.
  • Vaccineringen går fort - hela sjuttio patienter hanns med under en timme när Bosvedjans vårdcentral hade öppet hus igår.

Annons
Influensa är inte farligt, inte för fullt friska vuxna människor. Men för äldre och personer med svag hälsa kan det vara idé att vaccinera sig mot influensan som annars kan bli mycket besvärlig.
Vårdcentralerna använder sig av öppet hus för dem som vill vaccinera sig. Först ut var Bosvedjans vårdcentral i Skönsberg, där 70 personer tog chansen att mota influensan under den första timmen som vaccinet erbjöds.
Två av dem som tog chansen var äkta paret Olof och Karin Nymark.
Jo det är andra året vi vaccinerar oss, säger Olof.
Jag hade en besvärlig släng av influensan för två år sedan och trodde aldrig jag skulle bli frisk, så då beslöt jag mig för att vaccinera mig i fortsättningen.
Och det hela går mycket effektivt tillväga. Man betalar - 170 kronor eller för den som är över 65 eller har hjärt/lungsjukdom 70 kronor. Då får man en kölapp och ropas upp. Inne hos sköterskan får man en snabb information och frågor om eventuella allergier, sedan kommer sticket.
Bosvedjans vårdcentral kommer att ha öppet hus alla måndagar och tisdagar fram till den 1 november, undantaget tisdag 25 oktober.
Också de övriga vårdcentralerna i kommunen tillämpar vaccinering utan tidsbokning, dagar och tider varierar.

Mer läsning

Annons