Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialsekreterare i Sundsvall får kortare arbetsdagar

För att skapa en bättre arbetsmiljö och locka fler socialsekreterare till Sundsvall beslutar socialnämnden i Sundsvall idag att på prov införa förkortad arbetstid för socialsekreterare.

Annons

Sundsvall har svårt att rekrytera socialsekreterare vilket lett till överbelastad personal. På prov inför man nu arbetstidsförkorning för tre grupper, en inom vuxenstöd och två barnutredargrupper.

De anställda som deltar i försöket ska då jobba effektivt i sex timmar och utöver det ska de få tid för kompetensutveckling och återhämtning. Försöket är tänkt att börja i september i år.

Läs också: Små resurser för att utreda övergrepp på barn i Sundsvall

Förhoppningen är att arbetstidsförkortningen ska leda till att det blir lättare att rekrytera och behålla personal, att sjukfrånvaron minskar samt att arbetssituationen och arbetsmiljön förbättras.

- Socialsekreterarna får varje dag ta hand om svåra fall och tuffa situationer. Vi vill se till att vi behåller den kompetenta personal vi har och samtidigt attrahera nya medarbetare, skriver Malin Larsson (S) ordförande i socialnämnden i ett pressmeddelande.

I fjol beslutade nämnden även om en särskild lönesatsning på socialsekreterarna.

Läs också: Pressade utredare hinner inte utreda familjehem till flyktingbarnen

Mer läsning

Annons