Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sporta hemma kan vara rena barnleken

/
  • Att röra på sig hemma i trädgården ger värdefull tid tillsammans för familjen
  • Jennie Skoglund märer hur barnen blir piggare när de rör sig utomhus.
  • Felicia, 6 år, i full färd med ett av utmaningarna i hinderbanan.

Bowling med pet-flaskor eller hinderbana på gården – hemma hos Jennie Skoglund är det ofta full fart.
– Det är en frihet att kunna göra saker hemma, säger hon.

Annons

Innan Jennie Skoglund fick barn jobbade hon utomlands som aktivitetsledare. Där hittade hon på nya aktiviteter för barnen för att få variation, något hon tagit med sig in i föräldrarollen.

– Som ensamstående med barnen på heltid är jag ganska låst. Min dotter Felicia har velat prova många olika sporter, och det mesta går att prova på hemma för att se vad hon är intresserad av. Sedan har hon fått välja en aktivitet så att det inte blir för stressigt.

Dottern Felicia, 6 år, och sonen Milo, 4 år, är gärna med på de aktiviteter som Jennie hittar på. När Sundsvalls Nyheter hälsar på byggs en hinderbana upp på några minuter. Några trädgårdsstolar blir en tunnel och kubbspelet en slalombana.

– Det är inte det att jag ska träna mina barn, det handlar om lek och att de ska hitta det som de tycker är roligt, säger Jennie Skoglund.

Hon har många enkla knep för att få till aktiviteter där barnen får röra på sig.

– Spela golf med hinkar som hål, rita en skattkarta och låt barnen orientera sig till lördagsgodiset eller gör en lista med saker som barnen ska upptäcka under promenaden. Allt är gratis, om barnen ska vara med i föreningar och ha många olika aktiviteter kan det lätt bli dyrt, säger Jennie.

I början hittade Jennie på aktiviteter på lördagsförmiddagarna för att familjen skulle starta helgen med att göra något tillsammans. Nu blir det mer spontant och ofta hänger grannbarnen med.

– Det behöver inte ta så lång tid, ofta fortsätter barnen att leka själva efter en stund.

Mer läsning

Annons