Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprillans nytt prototyplabb till Åkroken Science park i september: "Stort steg för Västernorrland"

I september i höst kommer det bli lättare för den som sitter på en kreativ idé att finna samarbetspartners inom näringsliv, offentlig verksamhet och akademi. Då öpnnar nämligen Forma prototyplabb inom Åkroken Science Park.

Annons

Har du en kreativ idé du skulle vilja utveckla tillsammans med stadens näringsliv, offentlig verksamhet och akademi? Till hösten kan du göra detta på Åkroken Science Park – i september öppnar där nämligen ett alldeles nytt prototyplabb.

Tanken med det nya prototyplabbet är att göra vägen kortare mellan idé och forskning till färdig produkt eller tjänst. Här kommer entreprenörer, innovatörer, kreatörer, studenter, företag, skolelever och privatpersoner att kunna samlas för att byta idéer och tillsammans vidareutveckla dessa mot färdig prototyp.

På plats i labbet kommer personal att finnas som kan ledsaga besökarna i idéutvecklingen. Forma prototyplabb är tillgängligt för alla och drivs genom ett samarbete mellan Åkroken Science park, Mittuniversitetet och Design Västernorrland.

De nya lokalerna kommer att vara belägna i det gamla tvätteriet i anslutning till universitetets nya område i Grönborg.

– Det här är ett stort steg för Västernorrland i arbetet att bli en region i framkant. Det här är något som länge saknats och som möjliggör utveckling och samarbeten över gränserna, säger Mona Sundin, projektledare Forma, Åkroken Science Park i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons