Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ST kommenterar:Rättspsyk, Mijailovic och ST

Verksamhetschefen vid Rättspsyk Erik Söderberg pekar i andra medier ut Sundsvalls Tidnings artiklar som en anledning till att Mijailo Mijailovic blivit triggad och att detta lett till misshandeln av en medpatient under natten mot onsdagen.

Annons
Det Söderberg åberopar är ST:s avslöjande om uppgifterna att en vårdare, som nu stängts av, skulle få 20.000 kronor för att smuggla in ett vapen till en patient på Rättspsyk.
Erik Söderberg säger att Mijailovic efter skriverierna såg sig som ett mål.
Vår nyhetsartikel i tisdags om smugglingen byggde på uppgifter som bekräftades av just Erik Söderberg.
Vår reporter Lotta Golis fick under måndagen olika versioner av händelsen, varför vi hade anledning att sent på eftermiddagen återigen ringa upp verksamhetschefen för att kontrollera de uppgifter vi hade fått av honom tidigare under dagen.
Erik Söderberg bekräftade då på nytt att det rörde sig om planer på en vapensmuggling.
Artikeln publicerades i tisdagstidningen.
På tisdagsmorgonen bestämde vi att vi skulle intervjua Erik Söderberg kring alla uppmärksammade händelser som inträffat på Rättspsyk under de senaste månaderna. Det var först under senare delen av den intervjun som det kom fram att vapensmugglingen var felaktig. Enligt Erik Söderberg hade vår artikel ställt till med stora problem för Rättspsyk. Erik Söderberg framförde då också kritik mot Sundsvalls Tidning och hävdade att han för vår reporter Lotta Golis inte gjort någon bekräftat vapensmugglingen.
När vår reporter Kalle Norberg, senare på tisdagen, ringer upp Erik Söderberg för att återigen fråga om vapensmugglingen bekräftar denne att misstanken om vapen fanns med när polisanmälan gjordes men att det sedan tagits tillbaka.
Vi ansåg att det var viktigt att Söderbergs nya uppgifter kring ärendet gavs publicitet och vi skrev också i onsdagens tidning följande:
\"Idag vill jag bestämt dementera att det skulle röra sig om ett vapen. Det handlade om ersättningsmedel för heorin och anabola steroider, säger Söderberg\".
Till saken hör att åklagare Bertil Månsson inte är lika säker på den saken. I den förundersökning kring smugglingen som inletts är misstankarna om att det rörde sig om ett vapen inte avskrivna.
Vi tycker det är beklagligt att Erik Söderberg inte vill stå för de uppgifter han gett till tidningens reportrar.
Vi tycker också det är synd att Erik Söderberg sedan i går inte längre vill uttala sig i Sundsvalls Tidning.
Vi beklagar därför att våra läsare inte kan få en kommentar av verksamhetschefen på rättspsyk kring den allvarliga misshandeln natten mot onsdagen.

Mer läsning

Annons