Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenstanspoeterna ska locka fler till att uttrycka sig med ord

I ett samarbete tillsammans med trygghetsvärdarna på navet i Sundsvall bjöd Stenstanspoeterna in till skaparverkstad på Esplanaden under måndagen.
''Vi vill få folk att skriva poesi och helst då med Sundsvallsanknytning'', säger Linn Fjällmo Vestin i Stenstanspoeterna.

Annons

Sara Elf och Robert Lundkvist arbetar som trygghetsvärdar på navet i Sundsvall. En del i deras uppdrag är att anordna aktiviteter för att skapa en bättre känsla runt navet. Värdarna kontaktade därför Stenstanspoeterna för att medverka i en av aktiviteterna.

– Det ska synas lite positivt runt navet och det här är en till sådan positiv grej, säger Robert Lundkvist, trygghetsvärd på navet.

Linn Fjällmo Vestin från Stenstanspoeterna och trygghetsvärdarna Sara Elf och Robert Lundkvist har skapat en lyckad aktivitet i närheten av navet.

På esplanaden i centrala Sundsvall fanns under måndagen möjlighet för folk att skapa egna dikter och bidra med ord som symboliserar staden. Flera personer kom till tältet och skrev poesi – inte bara på svenska, utan även på andra språk som franska och norska.

Sofie Hopshaug Bakke tyckte det var kul att få skriva dikter på semestern i Sundsvall.

Två av dem som kom till tältet på måndagen var Annfrid Hopshaug och hennes dotter Sofie Hopshaug Bakke. De bor i Norge, men semestrar i Sundsvall och de bidrog med varsin dikt.

– Vi var på stan och blev stoppad av poeterna och tyckte att det här verkade spännande. Jag skrev en dikt om det, säger Annfrid Hopshaug.

Annfrid Hopshaugs dotter Sofie Hopshaug Bakke har skrivit den här dikten om nuet och semestern i Sundsvall.

Stenstanspoeterna är en lokalt baserad poesigrupp som sedan ett halvår tillbaka samlas veckovis i en studiecirkel och skapar alster tillsammans. Gruppen välkomnar fler och har nu tio aktiva medlemmar i skiftande ålder mellan 21 till 91 år.

– Ålder, kön och land spelar ingen roll för poesin. Huvudsaken är att man vill skriva och vara kreativ, säger Linn Fjällmo Vestin.

Inga-Britt Gran är 91 år och den äldsta medlemmen i Stenstanspoeterna. Hon hade med sig en dikt om sina sommarminnen från Öland, där hon tidigare spenderat 16 somrar.

Timothy Olsson Edholm tycker att det är kul att få ägna sig åt poesi någon annanstans än hemma på kammaren.

Mer läsning