Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnorna spred glädje på lekterapins dag: "Skratt betyder så otroligt mycket"

Lekterapins dag har tioårsjubileum och det firades storslaget med flera sportstjärnor, där bland annat Charlotte Kalla kom och minglade.

Annons

För tionde året i rad firades lekterapins dag på Sundsvalls sjukhus. Inbjudna var de sjuka barnen som lekterapin har kontakt med och de fick ta med sig vänner, föräldrar och syskon.

– Lekterapins dag firas varje år. Och med tanke på att vi firar tioårsjubileum så kom Charlotte Kalla hit och skrev autografer och minglade med barnen. Det var jättetrevligt, säger Maria Henning-Mäki, lekterapeut på barnkliniken i Sundsvall.

Trots att inte vädergudarna visade sig från sin bästa sida så kom runt 200 barn till "läkparken" bakom sjukhuset för att vara med på dagen. En av besökarna var Mio Olert som testade på hur det är att vara brandman och spruta med vattenslangen.

– Det var roligt men lite tungt, säger han.

Det var först gången han besökte lekterapins dag.

– Det var jätte rolig att vara här. Roligast var nog att skjuta puckar på hockeymålet, säger Mio Olert.

Förutom räddningstjänst, polis och ambulans så fanns även representanter från några av Sundsvalls idrottsföreningar på plats. Bland dessa GIF Sundsvalls Robin Tranberg, Robbin Sellin och Tommy Naurin, Timrå IK:s Jeremy Boyce och Mattias Nilsson samt Sundsvalls Hockeys Tommy Stenqvist. Det fanns även ponnyridning, ansiktsmålning, fiskdamm och dagen avlutades med clownen Daff Daff.

Läs också: Stjärntätt på Lekterapins dag

– Vi gör det här dels för att uppmärksamma vår verksamhet och dels för att barnen ska få på vila lite från att vara sjuk. Skratt betyder så otroligt mycket och att få göra roliga saker tillsammans är viktigt. Det är även viktigt för föräldrar att träffa andra föräldrar, så det blir som en liten mötesplats för både föräldrar och barn, säger lekterapeut Maria Henning-Mäki.

Läs också: Lekterapin en viktig del i barnets tillfrisknande

Mer läsning

Annons