Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödekonserten med Jimmie Åkessons band ställs in: "Det var ohållbart"

Det blir ingen konsert med Jimmie Åkessons (SD) band Bedårande barn till helgen. Efter att Bernt Bränvalls familj drabbats av dödsfall blev han tvungen att skjuta arrangemanget på framtiden.

Annons

Bild från när Bernt Bränvall träffade Jimmie Åkesson (SD) i Ånge.

På fredag skulle Stöde ha fått besök av Jimmie Åkessons (SD) band Bedårande barn. Detta efter att Bernt Bränvall i december förra året vann en auktion under Musikhjälpen där han för 51 100 kronor fick en konsert av gruppen.

Nu ställs konserten in eftersom som hans familj drabbats av dödsfall.

– Det skulle ha blivit av nu imorgon, men så dog min sambo i söndags. Hon har haft cancer under en längre period. Då var det ohållbart att hålla den här konserten. Kändes fel mot min familj helt enkelt. Jag ringde till Markus i bandet, som jag har god kontakt med och han förstod direkt.

Läs också: Ilska mot hemlig konsert – SD-bandet bokades för fest på Huberget

Tidigare har Bernt försökt hålla konserten på Huberget, men efter att frågan blivit en het potatis valde lokalägaren att dra sig ur.

I stället skulle evenemanget ha hållits på en familjegård norr om Stöde. Bernt Bränvall tycker att det är tråkigt att inte kunna hålla konserten då han vet att det fanns en hel del som planerat att resa långt för att se den.

Han meddelar att nytt preliminärt datum för konserten blir antingen den 24 eller 25 september.

– Alla är hjärtligt välkomna då. Att det inte kan ske förr beror främst på Åkessons fullsmockade schema. Det är hans kalender som ställer till det. Så bör det ju även vara på en helg så att folk har möjlighet att komma.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons