Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp i tågtrafiken – kan påverka avgångar i Sundsvall

Det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Östersund och Åre. Norrtåg från Sundsvall till Östersund, Åre, Duved och Storlien samt tåg från Stockholm till och från samma destinationer kan komma att påverkas.

Annons

Enligt Trafikverkets hemsida ska det bero på problem med strömförsörjningen och att ett träd rasat vid järnvägen. Tågstoppet ska drabba de som reser med Norrtåg.

– Norrtåg kör från Sundsvall mot Duved och Östersund och de tågen påverkas genom att en viss sträcka mellan Östersund och Duved får resenärerna åka buss i stället, säger Roger Falk, presskommunikatör på Trafikverket.

Det finns ingen prognos för när felet ska vara åtgärdat. Trädet som ska ha rasat mot en elkraftledning, ska inte påverka tågets drift, men däremot funktioner som tågsignaler och belysning, därfår står trafiken still. Reperatörer ska vara på väg till platsen och i nuläget vet man inte Trafikverket när problemet ska vara åtgärdat.

– Jag råder de som ska resa sträckan med Norrtåg under kvällen att kontakta Norrtåg för att veta vad som gäller för deras avgång och om det blir några förseningar, säger Roger Falk.

Vid 15.45-tiden meddelar trafikinformationsledaren att tågen beräknas köra som vanligt under sen eftermiddag.

Tåg 7515 med avgång 16.24 från Östersund centralstation till Sundsvall centralstation är försenad och beräknas avgå 17.08.

Mer läsning

Annons