Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor hoppfest – Norra berget invaderat av kaniner

Norra berget kryllade av kaniner när Ångermanlands kaninhoppare anordnade tävling på lördagen. Höjdpunkten var Sveland cup. "Det är speciellt för oss", säger ordföranden Emma Jonasson.

Annons

Sveland cup är den enda rikstäckande cupen inom Sveriges kaninhoppares riksförbund och arrangeras i tre deltävlingar. Tidigare i sommar har de varit i Österjörn och Falsterbo och under lördagen kom de till Sundsvall.

För arrangemanget stod Ångermanlands kaninhoppare, som namnet till trots mestadels håller till i Sundsvall.

– Det är speciellt för oss. Vi är en ganska liten klubb, så att det kommer så här mycket folk till oss är väldigt ovanligt. Det är jättekul, säger Emma Jonasson, 18-årig ordförande i Ångermanlands kaninhoppare.

Emma Jonasson, ordförande i Ångermanlands kaninhoppare.

Parallellt med Sveland cup, som avgörs i elitklassen, pågick även tävlingar för de andra totalt fem klasserna. Det fortsätter under söndagen. Men trots dubbla tävlingsdagar har förberedelserna inte varit alltför betungande.

– Det har inte varit jättemycket faktiskt. Vi har varit och fixat priser och sånt, men nä ... inte jättemycket. Nu är vi utomhus så då är det inte lika mycket jobb som om man skulle varit inomhus och hade behövt hyra lokal.

Totalt är det 20-30 tävlande på besök i Sundsvall, säger Emma Jonasson. Av dessa finns folk från både västkusten och Skellefteå.

Är det som en liten familj som åker runt och tävlar?

– Ja, det blir ju lite så. Man lär känna alla, säger Emma Jonasson.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning