Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor polisinsats i Sundsvall – sex gymbesökare misstänks för dopning

Under onsdagskvällen har polisen arbetat riktat mot dopning. Totalt sex personer är nu misstänkta för brott mot dopningslagen.

Annons

Ett stort antal gym i Sundsvall och Timrå har besökts av polis och totalt har sex personer rapporterats som misstänkta för brott mot dopningslagen.Polisen har upprättat en anmälan om dopningbrott på samtliga personer, tagit med personerna för provtagning och hållit inledande förhör med dem.

Insatsen var planerad och enligt RLC-befäl John Enzinger är det flera olika faktorer som spelar in när polisen misstänker att någon dopat sig.

– Det kan handla om tydliga tecken, eller vad man känner till om personen sedan tidigare och dennes kroppsliga utveckling. Har någon ökat kraftig i muskelmassa på kort tid kan till exempel misstanke uppstå. Vad som varit avgörande i den här insatsen har jag inte kännedom om, säger han.

Det är ännu oklart hur många som misstänktes initialt, men i vart fall sex personer är i nuläget skäligen misstänkta. Det efter att förhör hållits och prover tagits.

Nu kommer polisen att invänta analyssvar och eventuellt hålla kompletterande förhör.

– Alla misstänkta har förhörts och fått lämna urinprov som nu är skickat på analys. Nu gäller det en två till tre veckors väntan på provsvaren, säger förundersökningsledaren Henrik Blusi.

Fyra av de sex misstänkta togs på ett och samma gym medan de andra två befann sig på två olika.

– Vi tänker inte nämna vilka gym det handlar om då det kan skada dem. Jag kan istället meddela att vi bemöttes väldigt bra på de flesta av gymmen vi var på. Och även de som nu är misstänkta gav oss ett bra bemötande, säger Henrik Blusi.

Personen på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Bild: TT Arkiv

Mer läsning

Annons