Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter fick jaga fram ett vinnande koncept

/
  • Maria Rumm och hennes klasskamrater Camilla Westin och Elise Öberg jobbade effektivt.
  • Det fanns många kreativa lösningar på problemet. Maria Rumm, Johan Wikström och Eric Olasson inspirerades av svenska folkets stora träningsintresse.
  • 6 av 10 svenskar tränar regelbundet.

30-timmarsjakten uppmanade studenterna på Mittuniversitetet att spåra och jaga fram sina allra bästa idéer. Uppdraget var att på mindre än två dygn ta fram en fungerande affärsidé.

Annons

Andraårsstudenterna på Information och PR programmet blev i torsdags morse utmanade till att på 30 timmar ta fram ett fungerande affärskoncept för elektriskt ledande tryckfärg.

– Uppdragsgivare är företaget 2D Fab där forskaren Sven Forsberg har lagt fram uppgiften. Studenterna utmanas till att vara innovativa och till att utveckla sitt entreprenörskap. Det är kreativt utmanande för dem att tänka affärer, säger Jenny Sandström och Sandra Jonsson, innovationsrådgivare på MIUN Innovation.

Totalt deltog 34 studenter, uppdelade i 7 olika team. Grupparbete var med andra ord en del av utmaningen.

– Samtidigt som de hela tiden jobbar mot deadlines under hela projektet så måste de lära känna varandra och tänka som ett team, berättar Sandra.

Två av studenterna som deltog under 30-timmarsjakten var Maria Rumm och Eric Olasson, som tillsammans med tre andra studenter tog fram en lösning där tryckfärgen gör att rörelseenergi omvandlas till elektrisk energi.

– Det var väldigt svårt från början när vi inte visste så mycket om teknologin. Det fanns inte en given produkt så det har krävts mycket research. Slutligen kom vi fram till att om vi använder tryckfärgen i träningskläder så kan man utveckla elektrisk energi när man rör på sig. Det ligger med andra ord väldigt rätt i tiden då många tränar regelbundet, säger Maria Rumm.

– Det är roligt att göra någonting praktiskt. Här får vi direkt kontakt med kunden och nöter inte i en bok. Vi får prov på verkligheten, säger Eric Olasson.

Mer läsning