Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för uteserveringarna i Sundsvall

/
  • Uteserveringarna i Sundsvall har gått strålande på grund av värmen i juli.

Det varma vädret har inneburit en försäljningssuccé för uteserveringarna i sommar. Det visar en rundringning bland krögarna som Dagbladet har gjort.
– Helt fantastiskt, vi har haft en jättehärlig juli månad och augusti har också varit bra, säger André Berglund, delägare på Udda Tapas bar.

Annons

Uteserveringarna har fyllts med folk och försäljningen har gått som smör i solsken. I alla fall under juli månad. Alla Dagbladet ringt runt till säger att sommaren har varit en försäljningssuccé, även om det inte blir jättestora skillnader i resultatet jämfört med förra året. En av anledningarna är att maj och juni var ganska kalla månader.

– Jag vill understryka att maj och juni var extremt dåliga månader, tråkigt och dåligt väder med kalla vindar, säger Peter Eliasson, delägare E-street, som öppnade sin uteservering för första gången i år.

– Men juli har varit fantastiskt bra, även vardagarna, säger han.

Han får medhåll av Niklas Öberg, delägare i Svenssons vid Stora torget.

– Maj, juni var katastrof, men juli har varit bra. Vi tar igen maj och junisiffrorna på juliresultatet, det är så det fungerar i den här branschen, säger han och tillägger:

– Men resultatet blir lite bättre än i fjol, absolut.

För Udda Tapas bar, som är inne på sitt andra år, så har sommaren varit en succé. Försäljningen har ökat från fjolåret.

– Vi trodde inte det skulle gå lika bra som förra året, men vi har inte haft en enda dålig månad sedan starten, säger André Berglund, en av tre delägare i restaurangen.

Vad beror det på?

– Vi har en bra produkt, bra personal och ett bra koncept.

Och vädret - har inte det spelat in?

– Jo, det har det ju såklart, skrattar André Berglund. Det är väldigt roligt att turisterna hittar hit också.

Maj och juni var kalla - hur har ni märkt av det?

– Vi hade jättebra försäljning då också, säger André Berglund. Det var inte speciellt varmt då, men då satt gästerna inne i stället, och det går ju snabbt att fylla vår lokal.

På den nedre delen av Storgatan, mot hamnen, ligger Allstar. Också här har det varma vädret smittat av sig på besökstalen.

– Varje dag har det varit folk på uteserveringen eftersom det inte regnat i juli. Maj var ingen bra månad, men det är den aldrig här nere på Storgatan på "icke-solsidan", säger Allstars restaurangansvarige Daniel Nyström.

Snett mittemot ligger Invitos uteservering. Även om vädret har varit gynnsamt för affärerna så blir resultatet troligtvis inte lika bra som förra året.

– Det har öppnat nya ställen, det finns fler sittplatser på uteserveringar vid Stora torget. Egentligen borde vi göra ett tapp. Gatufesten finns ju inte heller längre. Men Sundsvall Bjuder har varit en succé för hela stan, säger delägare och restaurangchef Andreas Pellsock.

Mer läsning

Annons