Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls första spontanidrottsplats i Nacksta sprudlar av liv: ’’Vi är här nästan varje kväll’’

Det är snart tio år sedan idrottsplatsen i bostadsområdet Nacksta invigdes. Under sommartid när vädret är fint bokstavligen strömmar det hit folk med rötter från jordens alla hörn.

Annons

Spontanidrottsplatsen Odenshov i Nacksta invigdes 2007 – för snart tio år sedan och det var den första som byggdes i Sundsvall. Efter det har flera liknande anläggningar byggts runtom i staden. Nu satsar även kommunen 7,5 miljoner kronor på nya spontanidrottsplatser i fem olika bostadsområden.

Spontanidrottsplatsen byggdes för snart tio år sedan och det är många som kommer dit.

Meron Tekle och Yonis Shino brukar vara på idrottsplatsen så mycket som möjligt. Oftast spelar de fotboll, men de önskar sig en större plan med konstgräs.

Till idrottsområdet i Nacksta är det många som kommer, speciellt under kvällstid är det en given samlingspunkt. De flesta är här för att spela fotboll, tennis eller basket. Men man kan även åka hoverboard eller i skateboardramperna.

Läs också: Kommunen satsar 7,5 miljoner – här byggs Sundsvalls fem nya spontanidrottsplatser

Bassim Ahmed är 12 år är född i Saudi-arabien, men har föräldrar från Somalia. Han brukar vara på planen nästan varje kväll och oftast spelar han fotboll med sina vänner.

– Den här platsen är jättebra. Om alla har tråkigt då kommer man hit. Det för oss samman här i området, säger Bassim Ahmed.

Meron Tekle från Eritrea och Yonis Shino från Somalia kommer till idrottsplatsen ofta för att umgås med vänner och sporta.

– Vi är här jämt och då spelar vi fotboll, säger Meron Tekle och Yonis Shino.

Meron Tekle och Yonis Shino tycker att det bästa med idrottsplatsen är att spela fotboll.

Läs också: Reinhold hoppas på snabb byggstart

Abdi Ysusuf kommer från Somalia och brukar vara här nästan varje kväll med sin fru och deras tre barn som är 4, 7 och 2 år gamla. Han tycker att det är bra att det är nära hem och att det är roligt att komma hit och träffa folk. Men han är kritisk till placeringen av idrottsplatsen.

– Barnen kan leka här och det är bra. Men det är farligt att det är så nära vägen. Mindre barn kan cykla mot vägen och de ser inte efter bilarna. Det är konstigt att det är 50-väg där för det borde vara 30 eller 20 kilometer i timmen, säger Abdi Ysusuf.

Läs också: Helt ny lekplats ska byggas på Norra berget: "Lekredskapen börjar bli slitna"

Mielat Tekle och Nada Samatar brukar vara vid idrottsplatsen och spela fotboll.

Mer läsning