Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls gym samlar in pengar till barncancerfonden – genom att spela brännboll

Under lördagen var det brännbollsturnering på Södra berget, för tredje året i rad. Det är flera av Sundsvalls gym som deltar och samlar in pengar till barncancerfonden.

Annons

För det tredje året i rad samlades ett antal gym på Södra berget för att spela brännboll, under lördagen. Sex lag ställde upp, där alla deltagande bidrog med 100 kronor som sedan skänks till barncancerfonden. Det finns också ett swishkonto där besökare kan skänka pengar och förra året fick de ihop drygt 20 000 kronor.

– Vårt mål är givetvis att få ihop minst lika mycket i år, säger IronWorks ägare Lars Berglund, som arrangerar tävlingen.

Läs mer: Arrangerar gymslag mot barncancer – polisen ställer upp

Idén föddes för tre år sedan, när han kände att han ville utmana de andra gymmen i stan.

– Så då valde vi en aktivitet som alla kunde vara med på, ingen här är ju brännbollsproffs. Det är en kul grej, samtidigt som vi stödjer en bra sak, säger Lars Berglund.

Under lördagen spelade Sundsvalls gym brännboll på ängen på Södra berget, för att samla in pengar till barncancer fonden.

Han säger att engagemanget de här tre åren har varit jättebra.

– Sen önskar vi givetvis att fler gym ville ställa upp, men de har haft svårt att få ihop lag. Förra året hade polisen ett lag med också, men på grund av semestrar kunde de inte lösa det i år.

Läs mer: Här möts gymmen – i stor turnering mot barncancer

Nästa år är planen att bjuda in gym från hela Sverige och göra ett evenemang över två dagar i stället.

– Vi har ju fått förfrågningar från gym i andra delar av Sverige. Då tänkte vi kanske bjuda in någon föreläsare som pratar om träning, ha lite mindre och sedan en fest på kvällen. Men huvudgrejen blir fortfarande brännbollsturneringen givetvis, säger Lars Berglund.

Läs också: Heliås Svartvik segrare på skol-DM i brännboll

Lars Berglund, ägare av IronWorks och arrangerare av brännbollsturneringen.

De deltagande gymmen

Raw Fitness

Jlööf gym i Fränsta

Ego

IronWorks lag 1

IronWorks lag 2

IronWorks lag 3

Mer läsning