Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls kommun – bäst i Sverige på laddning för elbilar

Bland landets 20 största städer är Sundsvall bäst i klassen på att erbjuda den som väljer el som färdmedel möjligheten att ladda bilen. Detta visar en undersökning som genomförts av Tesla Club Sweden.

Annons

25 laddstationer, varav fem stycken snabbladdare, per knappa 51 000 invånare gör Sundsvall till ett veritabelt Eldorado för den som väljer att köra elbil. Detta konstateras i en undersökning som gjorts av Tesla Club Sweden.

Anledningen till Sundsvalls topplacering tros vara miljöbilssamarbetet mellan Sundsvalls Östersunds och Trondheims kommun – Green Higway – ett satsning på elbilstrafik mellan Bottenhavet och Norska havet.

Läs mer: Nu laddar de för en unik elbilssatsning

Kommunerna har tillsammans placerat ut inte mindre än 70 laddstationer på sträckan längs med Europaväg 14 i syfte att bidra till: nya affärsmöjligheter, hållbar tillväxt, minskad klimatpåverkan och en attraktiv miljö för turister och boende.

Utöver de tre kommunerna är bland annat även Jämtkraft, Sundsvalls elnät och Mittuniversitet involverade i projektet. Projektet Green Higway har varit igång sedan 2012. Mellan 2014 och 2015 ökade antalet laddbara fordon i Sundsvall, Timrå och Ånge med 146 procent.

Läs mer: Explosionsartad ökning av elbilar

– I och med vår satsning så har vi satt Sundsvall på kartan. Sundsvall är nu Sveriges mest snabbladdningstäta stad, sett per capita, sade Daniel Petrovic, projektledare på Sundsvalls Elnät i samband med den kraftiga ökningen av elbilar.

Mer läsning

Annons