Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls kommun får återigen pris för digital satsning inom skolan: "Våra barn och elever lär sig för framtiden"

Sundsvalls kommun fick priset Guldtrappan förra året, i år är man återigen en av sex verksamheter som får priset. Man har enligt jury en både gedigen och systematisk digital satsning.

Annons

Lars Karlstrand (t.h.) är mycket nöjd med att skolverksamheten återigen får priset.

Kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan delas årligen ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs minne i syfte att premiera skolverksamhet som på ett föredömligt sätt visar på vägar för att digitalsiera skolan. I år är Sundsvalls kommun en av sex verksamheter som får priset, kommunen vann priset även förra året.

Läs mer: Sundsvall bäst i Sverige på digitalt

Priset är ett samarbete med bland annat Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Skolchefsföreningen, Skolchefsföreningen och Sveriges skolledarförbund. Bland juryn återfinns representanter från alla dessa myndigheter och förbund.

Läs också: Digitala lärare i Sundsvall uppmärksammas nationellt

Stiftelsen skriver att man genomgående mött skolchefer i framkant och bland de sex utvalda kan se att man ser behovet av tydligt ledarskap i dessa frågor i alla led. Allra viktigast tycker man är att de sex huvudmännen vet att lägga fokus bortom tekniken och fokuserar på genom utbildning av personal och driva ett strukturerat kollektivt arbete ger eleverna ytterligare möjligheter till att tillskansa sig kunskap.

Läs också: Sundsvall – en av Sveriges bästa IT-kommuner

Man skriver i motiveringen att Sundsvall kommun fortsatt bedriva en gedigen och systematisk digital satsning. Man framhåller kommunens arbete med resurcentrat Net21, webbaserade mötesplatser, nätverk kring att skriva-sig-till-läsning, konferensen Mittlär, forskningsknutet maker space och Skoldatatek med regulbunda kurser och workshops.

- Våra barn och elever lär sig för framtiden. Vår skola lägger idag grunden för att möta morgondagens utmaningar. Ur det perspektivet är utmärkelsen ytterligare en bekräftelse att vi arbetar med rätt saker. Stort tack till alla som arbetat så att den här utmärkelsen tilldelas vår förvaltning! säger Lars Karlstrand, skoldirektör Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons