Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbo fick 200 000 kronor på kontot av misstag – gjorde sig oanträffbar

Av misstag fördes 200 000 kronor över till en Sundsvallskvinnas konto. Misstaget upptäcktes genast men kvinnan som lovat att betala tillbaka slutade plötsligt att svara i telefonen.

Annons

Den 6 juli överfördes pengarna av misstag till kvinnans konto från en advokatbyrå i södra Sverige. Misstaget upptäcktes omgående och advokatbyråns sekreterare kontaktade kvinnan i Sundsvall.

Sundsvallskvinnan lovade att återföra pengarna men det ska hon inte ha gjort. Och efteråt kunde advokatbyråns personal inte få kontakt med kvinnan igen.

Advokatbyrån beslutade sig då för att stämma Sundsvallskvinnan. Av stämningsansökan framgår att byrån sökt kontakt med kvinnan gång på gång för att förmå henne att lämna tillbaka pengarna. Och vid kontakt med kvinnans anhöriga ska de ha hänvisat till ett mobiltelefonnummer där kvinnan inte svarat.

Advokatbyrån uppfattade det som om kvinnans anhöriga skyddade henne och att man inte hade något annat sätt att få tillbaka pengarna än genom stämning. Dessutom ansökte man om kvarstad.

Den 14 juli beviljade tingsrätten kvarstad om så mycket av Sundsvallskvinnans egendom att en fordran om 200 000 kronor kunde antas bli täckt vid utmätning. I samband med det löste sig hela frågan och tingsrätten har nu upphävt beslutet om kvarstad.

■ ■ För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons