Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbo gifte sig med främling

/

Hallå där Bert Persson, 31, från Sundsvall som deltar i SVT:s program "Gift vid första ögonkastet" – där deltagarna matchas ihop av experter och får träffa sin tilltänkta partner första gången vid altaret.

Annons

Varför deltog du i programmet?

– Jag känner starkt att det är det man inte gör i livet man ångrar. Så det lockade att beteendeexperter skulle analysera vem jag är och dessutom försöka finna en matchning. Jag ville lära mig mer om vem jag är och vilken sorts person jag kan passa med.

Visste ni om att ni skulle gifta er?

– De andra deltagarna fick reda på det först på slutcastingen. Jag sökte egentligen när allt redan var klart och fick därför komma direkt in till producenten och fick reda på det i samma samtal. Men då hade jag redan bestämt mig. Giftermålet hade jag dock gärna sluppit. Det känns som ett TV-jippo.

Serien är kontroversiell i mångas ögon. Förstod ni att den skulle få så stor uppmärksamhet när du anmälde dig?

– Jag visste inget om själva formatet och hur det skulle byggas upp när jag sökte. De höll själva innehållet hemligt tills man skrivit på ett första tystnadspliktskontrakt.

Det är jätte modigt att visa sina känslor för hela svenska folket. Hur vågade du?

– Det var jobbigt. Men jag har kommit till en punkt där jag vet om mina rädslor och hur de begränsar mig. Med den vetskapen kommer ett val att stå still eller att våga utvecklas. Om det innebär att dela med sig av dessa insikter så får det bli så. Det är många med mig som är fega i relationer. 

Vad är den största lärdomen som du har fått efter programmet?

– Jag tror inte det kommit än. Vi är mitt uppe i allt nu och jag får insikter efter varje program. Dels utifrån det jag ser. Men också hur andra ser på mig och min resa.

Till sist tror du på kärlek vid första ögonkastet?

– Det gör jag. Men det här experimentet handlar inte om det. Utan om att lära känna en person på djupet för att söka en hållbar relation. 

Mer läsning

Annons