Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbon skulle cykla 200 mil genom Sverige – tvingades bryta: "Kände att det inte kommer att funka"

Joel Tostar har upplevt fjäll, storslagen natur och små samhällen på sin resa på cykel genom Norrland. Tanken var att det skulle bli en cykeltur från Treriksröset till Smygehuk, men ett ont knä satte stopp efter 55 mil.

Annons

Joel Tostar har varit Sundsvalls kommuns IT-chef i många år men kände att han behövde paus från kontoret. Nu tvingas han bryta sin cykeltur.

Läs också: 40-årsresan blev inställd – nu ska Joel cykla från Treriksröset till Smygehuk

– Jag har känt av att mitt högerknä inte har varit så bra men jag har inte ens tänkt tanken att det skulle vara ett bekymmer.

Det vart sex dagar och 55 mil av upplevelser. På sin cykel åkte Joel Tostar genom bland annat Övre Sopporo, Svappavaara, Gällivare och Jokkmokk. Men i Arvidsjaur sa hans knä ifrån och han var tvungen att bryta.

– Jag kände att jag har cirka 170 mil kvar och då kändes det inte realistiskt. Tanken är att det ska vara roligt och inte en pina och då kände jag att det inte kommer att funka, säger Joel Tostar och fortsätter:

– Det är klart att man vill gå i mål så det känns lite snopet. Men samtidigt är det är ingen prestige för mig att inte gå i mål. Om man tänker att skulle jag åka 55 mil söder om Sundsvall så hade jag passerat Norrköping och då känns resa plötsligt lite längre.

Läs också: Galna resan till EM – cyklade 220 mil till Sveriges EM-premiär

Men även om resan inte blev exakt som han hade tänkt sig så har den gett honom många erfarenheter i bagaget.

– Jag har fått uppleva Norrland och dess natur. Och insett att åldras har sina utmaningar rent kroppsligt men det ger erfarenhet om du vågar tänja på dina gränser under tiden du åldras.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning