Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbor isolerade i orkanområdet

–Jag hoppas nästan att alla oljeplattformar har dragit iväg så jag får åka hem, säger Niklas Olsén som för tillfället befinner sig i Pascagoula i Mississippi, där orkanen Rita drog förbi under gårdagen.

Annons
Niklas Olsén från Sundsvall har varit i södra USA i ungefär en månad, i kustområdet precis där Rita drog in. Han arbetar med datakommunikation på oljeplattformar, tillsammans med vännen Henrik Sundell, också från Sundsvall. Henrik var kvar i Houston under stormen.
Det har varit svårt att flytta på sig här, säger Niklas på en dålig telefonlinje - mobilnäten har till stor del slagits ut i stormens spår. Två timmars bilväg härifrån är vägarna avstängda på grund av översvämningar.
Pascagula drabbades hårt av Katrina för några veckor sedan.
Det är bara en masa bråte överallt, säger Niklas. Det råder brist på en del, som is. Men staden kom igång bara några dagar efter Katrina.
Det är inte första gången som Niklas befinner sig i orkanland.
Jag var här ifjol och deltog i en evakuering från orkanen Ivan. Höjden av otur kan man sägam, det är inte kul att vara här i den här situationen.
Men Rita slog inte så hårt som befarat mot Pascagoula.
Det blåser som fan men det har inte varit någon fara. Det tråkiga är att man inte kan ta sig härifrån, men ikväll ska vi förhoppningsvis åka mot Miami.

Mer läsning

Annons