Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsfamiljen i Turkiet: "Vi försöker hitta en ny resa hem"

Familjen Wide från Sundsvall befinner sig på semesterorten i Konakli i Turkiet. De har varit där i en vecka men överväger nu att avbryta semestern på grund av oroligheterna i landet.

Annons

– Det är helt klart avslagen stämning nu här nu, säger Håkan Wide.

Sundsvallsfamiljen kom till semesterorten Konakli, som ligger mellan Antalya och Alanya, för en vecka sedan och tanken var att de skulle vara här i två veckor.

– Men jag tror att vi kommer att boka om och ta ett flyg hem imorgon. Jag tror inte att det här lägger sig utan det kommer säkert efterdyningar av det här, säger Håkan Wide.

Läs också: Helena från Kramfors på plats i Turkiet: "Folk blev ihjälskjutna där min vän bor"

Igår kom nyheterna om kuppförsöket med Turkiets väpnade styrkor som tog kontroll över strategiska platser i Istanbul och Ankara. Över 190 människor har dödats och fler än 1 000 personer uppges ha skadats.

Hur går tankarna nu?

– Vi försöker samla ihop all information. Det är jättesvårt att skapa sig en uppfattning. Det är nog bara att bestämma sig om man ska åka hem eller inte. Sen vet man ju inte om timingen är rätt att åka hem imorgon, på torsdag eller på lördag.

Är ni oroliga?

– Ja, eftersom vi direkt märkte en skillnad att hälften av hotellgästerna som var här igår inte är kvar här. Vi har inte varit ute på gatorna och kollat än.

Har ni fått restriktioner om att ni ska hålla er på hotellet?

– Ingenting. Så det är svårt att veta om vi oroar oss i onödan eller om man bara ska sticka. Men jag resonerar att kan man välja ska man nog åka härifrån. Så vi ska kontakta resebolaget och se om de har några restplatser tillbaka. Så om vi kan så kommer vi avbryta vår resa.

Svenska UD avråder från icke nödvändiga resor till landet, vilket gjort att resebolag som Ving och Fritidsresor ställt in resor till landet.

Mer läsning