Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsföretag vann pris i Umeå – kan bli ett av Sveriges främsta teknikbolag: "Både stort och roligt"

Under torsdagsförmiddagen utsågs Sundsvallsbolaget 2D Fab till ett av Sveriges 33 främsta teknikbolag. Tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden ligger bakom utnämningen i jakten på att hitta företag som intressanta innovationer. Sundsvallsföretaget direktkvalificerades därmed till årets 33-lista.

Annons

– Det är både stort och roligt att få vara med om det här och få vara med på den här listan. Det är ett kvitto på att även andra ser potentialen i det vi gör och kommer att underlätta för oss att växa ytterligare, säger Sven Forsberg, vd på 2D fab i ett pressmeddelande.

På torsdagen fick tre bolag presentera sina innovationer på ett hotell i Umeå. Målet är att utse det teknikföretag med störst global potential.

Vinnare 2D fab och vd Sven Forsberg.  Bild: Henke Olofsson.

Sundsvallsföretaget 2D fab vann med juryns motivering att bland annat för att deras "...lösning är en energieffektiv och grön tillverkningsprocess för ett framtidsmaterial med bred applikationspotential."

Lösningen är ett material, grafen, som är 200 gånger starkare än stål, böjligt, genomskinligt och kan leda el. Det kan användas till till exempel böjbara smarttelefoner eller i i energieffektiva flygplan.

Hela listan på de 33 främsta teknikbolagen publiceras i sin helhet den 16 maj, enligt pressmeddelandet.

Bild: Henke Olofsson.

Mer läsning

Annons