Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsprofil kämpar vidare mot myndigheterna

En 82-årig Sundsvallsprofil fortsätter sin kamp mot myndigheterna för att få sitt körkort åter.
Han begär nu att Högsta Domstolen ska riva upp domen för olovlig körning tidigare i höst, och att han ska få sin bil tillbaka.

Annons
82-åringen anser att tingsrättens dom från i oktober är djupt orättvis, och att själva åtalet är reslutatet av systematisk smygövervakning från polisens sida. Att polisen bestämt sig för att sätta dit honom för trafikbrott och på så sätt kunna beröva honom körkortet.
Kortet drogs in på en tid av två månader efter att polisen filmat honom när han inte iakttog stopplikt vid en korsning på Södermalm. 82-åringen menar att polisens definition av "stopp" är extremt hårddragen, och att han hade full uppsikt över korsningen innan han körde ut.
Han överklagade körkortsindragningen, och fortsatte köra bil i tron att han hade behörighet tills dess att länsrätten tagit ställning i frågan. Han stoppades då på nytt av polisen, och dömdes för olovlig körning till 12 500 kronor i böter och förverkande av bilen.
"Sedan förnyad prövning avvisats av hovrätten för Nedre Norrland måste jag nu vända mig till Högsta Domstolen med ett sista överklagande, innan mitt förtroende för det svenska rättsväsendet helt försvunnit", skriver 82-åringen.
För att HD ska ta uppf allet krävs först ett prövningstillstånd. Det är ytterst ovanligt att bötesbrott tas upp av HD.

Mer läsning

Annons