Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt knivskuren på krogen

En 41-åring knivskars svårt i underarmen inne på Larssons Corner i fjol. Polisen hittade en blodig kniv i en annan gästs jackficka –men det är en tredje man som nu åtalas för grov misshandel.

Annons
Det var 30 september i fjol som en förbipasserande fick syn på den mycket berusade 41-åringen på gatan en bit från puben. Något verkade fel, och när han tittade närmare såg han att 41-åringen blödde kraftigt från armen. Kort därpå kollapsade 41-åringen.
Det visade sig på sjukhuset att hans arm hade två djupa knivsnitt. Muskler och senor hade skurits av, och han får troligen men för livet.
41-åringen hade inga detaljerade minnen, men polisen kunde följa blodspåren tillbaka in på Larssons. Man visiterade också en man, som visade sig ha en blodig finn-kniv i jackfickan.
Han blev misstänkt för knivdådet, men förnekade. I stället hade han sett en kompis i slagsmål med 41-åringen inne på puben. Han vet inget om kniven, och tror att någon måste ha smugit ner den i hans jackficka inne på puben.
Flera vittnen kunde sedan bekräfta att kompisen, en 38-åring från Bosvedjan, slagits med 41-åringen. Och 38-åringen bekräftade att de drabbat samman sedan 41-åringen druckit ur hans öl. Men han förnekar att han knivskurit 41-åringen.
Teknikerna hittade 41-åringens blod på kniven, men inga fingeravtryck som visar vem som hållit i den. Åklagaren anser sig ändå kunna visa att gärningsmannen är 38-åringen, vad tingsrätten anser får vi veta efter rättegången.

Mer läsning

Annons