Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartsjuk kvinna inför rätta

Hon fick anonyma brev som berättade om makens otrohet med en annan kvinna. Breven blev upprinnelsen till en rad händelser som nu lett till åtal.

Annons
I förhör har det framkommit att våren 2003 fick den misstänkta kvinnan anonyma brev om att maken var otrogen och brukade vistas hemma hos en kvinna i Nacksta. Om makan konfronterade sin man framgår inte, men däremot tog hon kontakt med en granne till den utpekade och försökte förmå henne till att hålla utkik efter den otrogne mannen. Hon ville dessutom lämna en bilnyckel så att grannen kunde flytta på makens bil när han var inne hos älskarinnan. Planen misslyckades eftersom grannen inte ville bli inblandad.
I stället ringde den 52-åriga kvinnan på hemma hos personen som utpekats som makens älskarinna. När dörren öppnades stod den försmådda redo med en kamera och tog en bild på den förvånade kvinnan. Två dagar senare ringde hon och sa till den andra att hon \"skulle ge djävulen i att vara ute och knulla våra gifta män\".
Två år efter det inträffade åtalas nu den 52-åriga kvinnan för ofredande. Den utpekade \"älskarinnan\" förnekar att hon haft något att göra med den \"otrogne\" maken.

Mer läsning

Annons