Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskarnas motståndsrörelse samlas i Sundsvall

/
  • Förra gången Svenska motståndsrörelsen var i Sundsvall hade de en olaglig demonstration på stan.

Senast de besökte staden höll de en olaglig demonstration. På lördagen ska Svenska Motståndsrörelsen ha träff i Sundsvall igen.

Annons

En av dem som kommer delta i mötet är organisationens ledare Klas Lund, som bland annat är dömd för dråp, misshandel och ett bankrån i Vemdalen.

Under veckan har medlemmar i organisationen varit ute och affischerat i staden för att informera om mötet, som är ett föredrag av den brottsdömde ledaren.

Enligt uppgifter ska Svenska Motståndsrörelsen samlas i Nacksta för att sedan gemensamt ta sig till den lokal de planerat att ha mötet i. Förra gången de var i staden anmäldes 14 stycken för brott mot ordningslagen efter att de hållit en olaglig demonstration i centrala Sundsvall.

– Den normala gången, de har gjort det här förut, är att de kallar till ett möte och går i samlad grupp till en lokal, säger Börje Öhman, informationschef på polisen.

Känner ni till om det är någon planerad demonstration även den här gången?

– Nej, vi har inte fått någon uppgift om det. Men vi kommer naturligtvis vara på plats för att se så att det inte blir några ordningsstörningar eller brott som begås, säger han.

Mer läsning

Annons