Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamt på Bergsjömöte

Gav 100 000-kronorssponsringen för Skid-SM något för Nordanstigs kommun? Varför får inte husköpare låna i Bergsjö?

Annons
Det var ett par frågor, av Helge Falk respektive Ingemar Östlund, som på tisdagskvällen kom vid Nordanstigs Utvecklings tämligen dåligt besökta Bergsjömöte. Cirka 30 personer inklusive kommunledningen var med.
Helge Falk hade följt SM:et i TV och inte sett skymten av den skyltning som Nordanstigs Utveckling betalat för.
Näringslivschefen Alf Bohlin svarade att Nordanstig nog fick god PR och att ett mäklarföretag på orten sålt ett hus tack vare SM-engagemanget.
Ingemar Östlund vittnade om en bekant familj som bosatt sig i Hudiksvall eftersom det inte gick att få banklån till ett hus i Bergsjö.
Ett dilemma, sade kommunalrådet Stig Eng (c). När det handlar om husbyggen, som kanske går på ett par miljoner, finns ingen bank som ställer upp med ett 80-procentigt lån på 1,6 miljoner.
Det ska i så fall vara ett attraktivt läge för huset.
Företagaren Olaf Jung berättade att lånefrågan slår även mot företagsamheten.
Namnfrågan, "okända Nordanstig", togs också upp. Kjell Carlsson föreslog en massinvasion av ortsbor till VM i Åre 2007 då Bergsjö IF:s André Myhrer ska slå till. Stig Eng lovade en mer offensiv marknadsföring.
I uppräkningen av Bergsjös möjligheter kan som kuriosum nämnas två av Mats-Ove Ädel-gruppens förslag - folkparken och djurkreamatoriet.
Någon debatt om att cirka 100 jobb på orten försvunnit under 2000-talet blev det. Det var tamt och vid mötet fattades heller inget beslut om någon uppföljning annat än att ett nytt möte ska ordnas så småningom.

Bildtext:

Olaf Jung betonade att jobben är den viktigaste frågan. Kommunalrådet Stig Eng, och heller ingen annan, hade något besked att ge om jobbskapande.

Mer läsning

Annons