Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar ut föräldraledighet på sommaren – då ökar trycket för pressade organisationer

När föräldrar förlänger semestern med föräldraledighet så ökar trycket i många redan hårt pressade organisationer. Både landstinget och polisen märker av att deras medarbetare blivit allt bättre på att utnyttja sina lagstadgade rättigheter.

Annons

– Varje år så är det ett ökat uttag av föräldrapenning under sommaren både bland kvinnor och män, och för männen ökar det lite extra mycket under sommaren. Det är samma mönster varje år, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson för Försäkringskassan.

Läs också: Polisbefäl: "Systemet utnyttjas på ett överdrivet egoistiskt sätt"

Polisen och landstinget är exempel på två organisationer som enligt många påverkas hårt av att många i  personalen tar ut både föräldraledighet och semester under sommaren.

Det finns ingen statistik på om föräldraledigheten tas i direkt anslutning till semestrarna och det finns inte heller någon analys om det här skapar problem för arbetsgivarna.

– Sporadiskt brukar vi få såna kundsynpunkter, men det är svårt att kvantifera. Och det gäller även jul och nyår samt mellandagarna, säger Niklas Löfgren.

Tycker arbetsgivare att det här missbrukas eller överutnyttjas?

– Det händer att vi får såna synpunkter från företagare, men jag vågar inte säga om det är en utspridd åsikt, säger Niklas Löfgren.

Läs också: Antalet utandningsprov minskar dramatiskt – 2012 testades tre gånger så många förare

Polisen i Västernorrland upplever att det är ganska vanligt att poliser kombinerar sommarsemestern med ett uttag av föräldraledighet.

Läs också: Nyutbildad polis från länet placeras mot sin vilja i Skåne – väljer att sluta som polis

– Det känner vi av och det har ökat markant de sista åren hur mycket föräldraledighet som tas ut, men det här har man laglig rätt till så det är ingenting som jag har någon åsikt om, säger Kenneth Bergquist, st f polisområdeschef Västernorrland.

Men skapar det problem?

– Ja, det innebär definitivt en större utmaning att få ihop sommaren, säger Kenneth Bergquist.

Han erkänner att det även skapar mer övertid.

Är det här en bidragande orsak till polisbristen under sommaren?

– Ja, absolut, men det här är en lagstadgad rätt där jag inte har någon åsikt. Men visst bidrar det till polisbristen, säger Kenneth Bergquist

Läs också: Landstinget flyttar semestrar för mångmiljonbelopp även i sommar

Enligt Maria Bäckman, ordförande för Vårdförbundet i Västernorrland, har det blivit allt vanligare att vårdpersonal inom landstinget kombinerar sommarsemestern med föräldrapenning.

– Ja, det har ökat. Förut var det inte vedertaget, eller det var inte okej bland kollegor att man gjorde det. Nu är det andra tider där var och en bevakar sina rättigheter. Och cheferna säger att det påverkar hur man ska få ihop pusslet under sommaren, säger Maria Bäckman.

Hon upplever att det här är en förändring som kommit under kanske de senaste sju-åtta åren.

Bidrar det här till att det blir extra svårt med sommarbemanningen?

– Ja, rent krasst så är det så, men samtidigt kan man inte säga någonting om det eftersom det är en laglig rättighet, säger Bäckman.

Slår inte det här mot medarbetare som inte har den här möjligheten?

– Jo, så är det och det får vi samtal om vid julledigheter. De som har vuxna barn eller inga barn alls kan ibland känna att det skulle vara roligt att få vara ledig på julafton. Där kan det bli slitningar och diskussioner på arbetsplatser, där vissa kan åka på jul väldigt många år i rad, säger Maria Bäckman.

Mer läsning