Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichaufför rånad i Nacksta

Vid tretiden inatt blev en taxichaufför rånad av fyra kunder i Nacksta. En av gärningsmännen blev utelåst när kumpanerna flydde upp i ett trapphus, och greps av chauffören och hans tillskyndande kollegor.

Annons
Enligt chauffören var det ett gäng på fyra män som beställde en körning från city till Nackstavägen. Framme på adressen började de slå chauffören, och avtvingade honom taxiplånboken och hans armbandsur.
Gärningsmännen flydde sedan mot en trappuppgång. Men en av dem, en 30-åring skriven i Härnösand, blev sist i kön och utelåst.
30-åringen envarsgreps av den rånade chauffören, tillskyndande taxikollegor och eventuellt några andra personer.
Polisen tog senare över gripandet. Däremot lyckades de inte identifiera några av de andra rånarna, trots att de fått veta vilken trappuppgång de försvunnit i.
Vid det laget var det så mycket folk ute i trapphuset, och ganska rörigt. Därför gick det inte heller att spåra med hund, berättar Börje Öhman på kriminalpolisen.
Polisen har inte laglig rätt att söka igenom lägenheter på måfå, utan välgrundad uppfattning om var de misstänkta kan befinna sig.
30-åringen har i de inledande förhören förnekat brott, och uppger att han inte vet vilka de andra personerna i taxin var. Han var under torsdagen anhållen misstänkt för rån.
Polisen avvaktade på torsdagsmorgonen åklagares direktiv om hur jakten på medgärningsmännen ska drivas vidare.

Mer läsning

Annons