Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfälligheternas spel när drömmen om ett eget kafé blev sann

Rörelsen var länge till salu och en oro började gnaga hos många Njurundabor.
Men det gamla Järnvägskondiset lever vidare. Sedan midsommarhelgen i Liselotte Lidströms regi. "Det känns hur bra som helst. All respons jag fått gör att det är värt allt slit", säger den nya kaféägaren.

Annons

Första dagen på nya jobbet var den 20 juni. Midsommardagen.

Sedan dess har det varit jobb minst 12–13 timmar om dygnet sex dagar i veckan för Liselotte Lidström, som tog över det anrika kondiset efter Sara Hugg, och som under de första veckorna till största delen haft sin dotter Sofia som medarbetare och parhäst.

– Hon har flyttat upp från Stockholm, hon också, men gick ut gymnasiet i våras, så jag kan bara hoppas att jag får ha henne kvar ett tag till...

– Men den frågan tar vi senare. Nu är det sommar och man kan väl säga att vi kastades in i hetluften direkt, ler Liselotte Lidström, som tidigare jobbat på restaurang, men aldrig tidigare varit egenföretagare i kafébranschen.

Till Njurunda flyttade hon av privata skäl.

Ett några år gammalt särboförhållande blev till något annat för ungefär ett år sedan och på den vägen är det.

Liselotte Lidström är mitt i sommarruschen, men laddar nu för hösten.

– Jag behövde ju ett jobb och hade fått in en fot på Ica, där jag jobbade i charken. Då hörde jag att det fanns ett konditori till salu i Njurundabommen, så jag hörde mig för litet mer, åkte dit och tittade och plötsligt hade jag bestämt mig för att slå till!

Sörmlandstjejen som blivit invand Ekeröbo skulle etablera sig riktigt ordentligt på klassisk mark.

– Egentligen var inte steget så långt som det kanske verkar. Båda mina föräldrar är norrlänningar, från Ångermanland och Jämtland, och jag har släkt och bra koll på Sundsvall med omnejd också, säger Liselotte Lidström och fortsätter:

– När det gäller själva kafét så vet jag att det har en lång historia och min ambition är väl att inte förändra alltför mycket. Men vi har börjat måla om litet och litet nytt kommer det att bli inne i lokalerna – i gammal stil.

Och utbudet på menyn och bakom diskarna?

– Frukostar, förstås, under höst, vinter och vår. Och litet mer åt sallader och smörgåstårtor till. Våra färdiga mackor hoppas jag att folk kommer att uppskatta. Annars vanligt fika.

Mer läsning