Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrås elever sist ut för dagen – se deras studentlycka: "Det är blandade känslor"

/

Först ut från Timrå gymnasium var klass SA3B som kom springandes ut från skolan en sista gång. Det var en stor folkmassa som väntade på studenterna.
– Det känns väldigt bra, säger Petronella Jonsson, nybliven student.

Annons

På torsdagseftermiddagen var det sistaårselevernas tur på Timrå gymnasium att ta studenten. Det var drygt 115 glädjefyllda treor som tog farväl av gymnasiet en sista gång. De marscherade ut från skolan till Grytan där studentsången sjungs och en stor folkmassa väntade.

– Det är blandade känslor, det ska bli kul att börja jobba men det blir tråkigt att splittras från klassen, säger Andreas Eriksson, som gått ut fordons och transportprogrammet.

Klasskompisen Arvid Tingelöf kände samma sak.

– Jag kommer att sakna sammanhållningen, men ikväll firar jag med nära och kära, och en runda på krogen, säger Arvid Tingelöf, nybliven student.

Det var klass SA3B som fick springa ut först, då de tidigare under dagen hade vunnit tävlingen Guldkotten. Det är tävlingen som avgör vilken klass som får springa ur först. Petronella Jonsson var en av dem och hon fick även stipendium för bästa högskoleförberedande betyg.

– Det känns otroligt kul, nu ska jag fira med släkten och ikväll ska jag ut, säger Petronella Jonsson.

Mer läsning

Annons