Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejlaget för Sundsvalls Volleybollklubb lyckades med...

/
  • Tina Olofsson och hennes kompisar i Sundsvalls Volleybollklubb samlade in 104 560 till Cancerfonden. Pengar som går direkt till bröstcancerforskningen.

Tjejlaget för Sundsvalls Volleybollklubb lyckades med råge nå målet att samla in 100 000 kronor till Cancerfondens kampanj Rosa Bandet.
– Det var mycket jobb. Men det var det värt, säger Tina Olofsson som är ekonomiansvarig för tjejlaget.

Annons
Det var dagstidningarnas reklamkampanj som väckte intresset hos klubben. I stora annonser upmanades föreningslivet att hjälpa till med insamlingen till Cancerfonden. Efter ett beslut i tjejlagets styrelse drog arbetet igång.
För mig kändes det självklart att ställa upp. Flera i min familj har haft bröstcancer och jag går själv på regelbundna kontroller och deltar i ett forskningsprojekt, säger Tina Olofsson.
Efter styrelsens beslut var det bara tre veckor kvar till den stora kampanjdagen den 29 oktober. Klubben var först själva ute hos affärerna men fick snart hjälp av På Stan Bolaget. Allt som allt sålde ett 80-tal affärer de rosa banden.
Vi försökte också sälja aktivitetskort med en lott och gratis inträde till hemmamatchen mot IKSU samma dag. Men det gick inte så bra. Det blev inte så många som kom och såg matchen.
Ändå blev det lite extra just den dagen. Sponsorer bidrog med rosor till spelarna och ljussättningen var just rosa. Dessutom bar domarna rosa skjortor.
Många bäckar små gav resultat. Trots att de rosa bandet bara kostade 20 kronor styck blev den sammanlagda insamlade summan 104 560 kronor. Bland annat genom att flera företag köpte in band till alla anställda.
Det var jätteroligt att jobba för det här. Sammanhållningen växte i laget. Kanske om det blir aktuellt, gör vi om samma sak en gång till, säger Tina Olofsson.

Mer läsning

Annons